Kotisivulle

Työttömän työnhakijan asiointi muuttui toukokuussa 2022

Mänttä-Vilppulassa, Juupajoella ja muissa Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilualueen kunnissa sekä TE-toimistoissa otettiin toukokuussa 2022 käyttöön uusi asiakaspalvelumalli.

 

Uusi palvelumalli vaikuttaa työllisyyden kuntakokeilussa asiakkaana olevan arkeen monella tavalla. Kasvokkain tapaamiset OMA-valmentajan kanssa lisääntyvät ja niitä järjestetään aiempaa useammin. Lisäksi työnhakijan työnhakuvelvollisuus uudistuu ja karenssit lievenevät. 

Osa tapaamisista järjestetään kasvokkain paikan päällä kunnan työllisyyspalveluissa. Tavoitteena kohtaamisissa on, että asiakas saisi riittävästi tarkoituksenmukaista ja joustavaa tukea. Asiakkaan OMA-valmentaja neuvoo työnhaussa ja tarjoaa sopivia tukipalveluja. Hän myös miettii yhdessä asiakkaan kanssa sopivimmat reitit kohti työllistymistä. 

 

Muutoksia myös palvelukanaviin 

Toukokuussa myös asiakkaan palvelukanavissa tapahtui muutoksia. Työmarkkinatori.fi:n käyttö on laajentunut ja se tulee korvaamaan valtakunnallisen te-palvelut.fi -sivuston. 

Tutustu Työmarkkinatoriin

 

Omatoiminen työnhaku lisääntyy 

Uudessa palvelumallissa työnhakijalle asetetaan työnhakuvelvollisuus. Sen mukaan asiakkaan tulee hakea omasta tilanteestaan riippuen kuukaudessa 0–4 työpaikkaa. Haettavien paikkojen minimimäärä asetetaan kullekin työnhakijalle yksilöllisesti ja hän saa itse valita haettavat työpaikat. Työnhakuvelvoitteen täyttäminen korvaa osittain kunnan tekemät työtarjoukset. 

 

Karenssit lievenevät 

Uuden mallin periaatteiden mukaan karenssit eli korvauksettomat määräajat lievenevät huomattavasti. Mallissa otetaan myös käyttöön muistutukset työnhakijalle, joiden avulla asiakkaan on helpompi noudattaa työnhakijan velvollisuuksia. 

Asiakkaita ohjeistetaan asiointiin tulevista muutoksista vielä tarkemmin ennen mallin käyttöönottoa. 

 

Lue alkuperäinen tiedote TE-palvelujen verkkosivuilta: 

Työttömän työnhakijan asiointi muuttuu toukokuusta 2022 alkaen 

 

Työ- ja elinkeinoministeriö: 

Usein kysyttyjä kysymyksiä pohjoismaisesta työvoimapalvelumallista 

 

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
35800 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555