Kotisivulle

Nuorten yksilövalmennus

Nuorten yksilövalmennuksella on tavoitteena herättää nuorissa kiinnostus omaan elämäänsä vaikuttamiseen sekä tukea nuorta tulevaisuuden suunnittelussa.

Nuorten työpajan seinättömässä pajassa yksilövalmentajan antama henkilökohtainen valmennus tukee työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan sijoittuneita nuoria. 

Seinällisessä pajassa Työkeskuksessa työelämätietoja ja -taitoja harjoitellaan työ- ja yksilövalmennuksen avulla puu- ja metalliosastoilla. Toiminta perustuu motivoivaan ohjaukseen ja tavoitteena on vahvistaa nuoren mahdollisuuksia avoimille työmarkkinoille siirtymisessä. Nuorten yksilövalmennus

Nuorten ryhmätoimintaa toteutetaan yhteistyössä Mäntänvuoren Terveyden kanssa. Ryhmässä nuoret harjaantuvat turvallisessa ympäristössä erilaisiin sosiaalisiin tilanteisiin ja heillä on mahdollisuus etsiä elämäänsä suuntaviivoja. Toiminta tukee sosiaalista kuntoutumista ja arjen hallintaa. 

Nuorten yksilövalmennus on tarkoitettu 18-28-vuotiaille nuorille. Keskeisellä sijalla on nuoren elämäntilanteen kartoittaminen ja sopiviin palveluihin ohjaaminen. Ensijaisesti palvelu on tarkoitettu työttömille, ammattikouluttamattomille nuorille, mutta koulutus tai muu toiminta ei ole este yhteydenotolle. Nuoret voivat hakeutua palvelun piiriin itse tai ohjatusti esimerkiksi TE-toimiston, sosiaalitoimen tai muun palvelun kautta.

Esimerkkitapaus:
Jampalla 25v oli ammattikoulu jäänyt kesken – montakin kertaa. Armeija tuli käytyä. Töitä ei ollut. Sitten tuli mahdollisuus suorittaa amis loppuun yksilövalmentajan tuella. Jamppa oli työssäoppimassa työkeskuksen metallipuolella. Samalla hän teki päättötyönsä sekä muut puuttuvat opintonsa.
Todistus tuli!

Pipsa 22v oli keskeyttänyt ammattikoulun usealta linjalta, eikä senhetkinenkään ala tuntunut omalta.  Työkeskuksen työssäoppimisen aikana käytyjen keskustelujen ja omien ajatusten läpikäyminen osaltaan auttoivat Pipsaa löytämään oman tavoitteensa. Nyt on oma ala löytynyt ja opinnot etenevät. Arki on tasaantunut ja päihteiden käyttö loppunut. 

 

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555