Kaupunginjohtajan tervehdys

Mänttä-Vilppula tunnetaan Taidekaupunkina, koska alueellamme toimii niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin arvostettuja taiteen ja kulttuurin vaalijoita.

Meillä on vuosittain toistuvia tapahtumia ja festivaaleja, jotka tuovat taiteellista säpinää ja sähäkkyyttä kaupunkikuvaamme monella tapaa. Näiden tapahtumien lisäksi täällä on ympäri vuoden toimivia kulttuurilaitoksia, jotka kehittyvät koko ajan. Olemme kovin onnekkaita siinä, että kulttuuritoimijat ovat löytäneet kotipesäkseen Mänttä-Vilppulan.

Me kuitenkin ymmärrämme, että emme voi elää pelkällä kulttuurilla, vaan yrittäjyys ja työpaikat ovat meidänkin kaupunkimme elinehto. Teollisen historian henki sekä arvostus yrittämiseen elää täällä edelleen hyvin vahvana. Kaupunkimme alueella toimii tänä päivänä muutamia suuria teollisia yhtiöitä sekä runsas joukko pienempiä yrityksiä. Tähän yritteliääseen joukkoon mahtuu aina lisää uutta toimeliaisuutta sekä uusia ideoita, joita otamme mielellämme vastaan.

Asuminen täällä on edullista ja asumiseen on monenlaisia vaihtoehtoja. Meillä voi toteutua yleinen suomalainen unelma asumisesta vesistön rannalla lähes keskellä kaupunkia. Eläminenkin täällä on helppoa ja vaivatonta, kun kaupungin alueelta löytyy kattava joukko sekä julkisia että yksityisiä palveluja. Kaupunkimme sisällä välimatkat ovat lyhyitä ja kahteen maakuntakeskukseenkaan ei ole kuin tunnin matka. Lisäksi täältä voi matkustaa junalla vaikkapa pääkaupunkiimme ja tietysti takaisin. Harrastusmahdollisuuksia kaupunkimme alueelta löytyy laidasta laitaan pitääpä sitten fyysisistä tai henkisistä ajanvietteistä.

Mänttä-Vilppulassa on myös hyvät koulutusmahdollisuudet niin kaupungin perus- ja lukiokoulutuksen kuin toisen asteen ammatillisen koulutuksen sekä ammattikorkeakoulutuksen osalta. Ammattikorkeakoulutuksen suhteen näköpiirissä on toki haasteita, joita tulee valtakunnallisen ohjeistuksen myötä, mutta muilta osin tilanne näyttää jatkossakin vahvalta.

Näiltä kaupungin www-sivuilta löydät lisätietoja mitä kaupungissamme tapahtuu ja mitä kaikkea alueeltamme löytyy. On kuitenkin selvää, että virtuaalitutustuminen ei paljasta kaikkea hienoa todellisuutta, jonka voi kokea vain täällä asumalla, yrittämällä tai vierailemalla. Meillä kaikki on mahdollista.

Esa Sirviö
kaupunginjohtaja

 

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ

Vaihde
+358 (0)3 488 811


Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Matkailuinfo
Asiointipiste, Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555