Kotisivulle

Tietoa kaupungista

Taidekaupunki Mänttä-Vilppula on vireä pikkukaupunki Ylä-Pirkanmaalla noin 90 kilometrin päässä Tampereelta ja Jyväskylästä. Kaupunkimme naapureita ovat Keuruu, Jämsä, Juupajoki, Ruovesi ja Virrat. Mänttä-Vilppulan kaupunki käsittää Mäntän ja Vilppulan taajamien ohella aktiiviset Kolhon ja Pohjaslahden kylät. Mänttä-Vilppulassa on paljon nähtävää ympäri vuoden, mutta erityisesti kesäisin alueesta kuoriutuu oikea taiteen ja kulttuurin pieni suurkaupunki. Taidekaupunki-statuksen ohella kaupunki on tunnettu myös vahvasta ja vireästä yritystoiminnasta sekä laadukkaista harrastusmahdollisuuksista.

Taidekaupunki Mänttä-Vilppula on tunnettu monista taide- ja kulttuurikohteista sekä tapahtumista. Kuvataideviikot, Mäntän Musiikkijuhlat, Urkuviikko, Kevyttä Klassista, Mää oon Mänttästä -kaupunkifestivaali ja Mänttä Food Festival houkuttelevat paikkakunnalle vuosittain lähes sata tuhatta kävijää. Kaupungin merkittävä taide- ja kulttuuritarjonta on siivittänyt Mänttä-Vilppulan Kulttuuripääkaupunki 2026 -hakuun yhdessä Tampereen rinnalla. Tulevina vuosina taide tuleekin näkymään entistäkin vahvemmin myös Taidekaupungin katukuvassa.

Taidekaupungin ennakkoluulottomat kehityshankkeet rakentavat vahvaa ja mielenkiintoista pohjaa tulevaisuudelle. Mäntän Sassiin on suunnitteilla ainutlaatuinen ilmailualan yrityspuisto oheistoimintoineen ja Airpark -asuinalueineen. Tärkeänä kehittämiskohteena on myös rautatien ja kiskobussiliikenteen kehittäminen. Uusia junavuoroja suunnitellaan parhaillaan Vilppulan rautatieasemalle ja jatkossa myös aina Mäntän keskustaan asti. Kaupungin vahvuutena ovat yritykset, joiden rooli menestyvässä kunnassa on elintärkeä. Kaupunkimme on tunnettu erityisesti paperi- ja metalliteollisuudestaan. Nykyinen Metsä Tissuen paperitehdas on ollut toiminnassa kunniakkaat 150 vuotta.

Mänttä-Vilppulan aktiivisessa ja luonnonläheisessä ympäristössä voi harrastaa melkeinpä mitä vain nuorisosirkuksesta kuorolauluun ja bocciasta moottoriurheiluun. Mäntän seudun koulutuskeskuksessa ja Mäntän lukiossa toimii huippu-urheiluakatemia, joka takaa huipputason valmennuksen niin jääkiekossa, lentopallossa kuin yksilölajeissakin. Pihlajalinna Areena on kiekkoväen ylpeydenaihe, sillä maailman ensimmäinen energiatehokas jäähalli tarjoaa mitä parhaimmat puitteet monelle rakkaan lajin harrastamiseen.

Taidekaupunki on tunnettu myös ainutlaatuisista luontokohteista. Vilppulassa Elämänmäki innostaa retkeilijöitä kauniilla ja rehevällä metsäluonnolla, ja Mäntässä voi kavuta vaikkapa Mäntänvuoreen, josta löytyvät myös Viinitupa Vuorenmaja, Vuorentorni, Vuorenkirkko ja monet luontopolut. Mäntän Myllyrannasta avautuvat lisäksi upeat vesireitit Keurusselälle.

Vilppulan venesatama on kesäisin myös vilkas vierailukohde, josta on veneyhteys aina Tampereelle asti. Rantaravintola palveluineen tarjoaa monenlaisia aktiviteettejä, joiden äärellä on mukava viettää leppoisaa veneily- ja caravanelämää. Tarjolla on muun muassa koskikalastusta, rantalentopalloa ja frisbeegolfia. Alueella on myös uimaranta, lasten liikennepuisto sekä historiaa havisevat luontopolut.

Asuinympäristönä Taidekaupunki on viihtyisä ja edullinen. Mukavan remontoijan unelmatalon tai viihtyisän rivi- tai kerrostaloasunnon lähellä keskustan palveluita saa Taidekaupungissa erittäin edullisesti, jo muutamalla kymmenellä tuhannella eurolla.

Taidekaupunki houkuttelee myös uusilla asumisen kohteilla. Mäntän kulttuurimaisemissa sijaitsevan uusimman asuinalueemme, Kanervalahden tonttimyynti on käynnissä. Isonniemen Kanervalahden asuinalue sijaitsee Mäntän ja Vilppulan taajamien puolivälissä, noin kolmen kilometrin päässä keskustoista. Luonnonkaunis miljöö Serlachius-museo Göstan läheisyydessä on erittäin viehättävä. Rantatonttikohteet avautuvat Melasjärvelle, josta on veneyhteys Kuoreveden suuntaan.

 

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
35800 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555