Kotisivulle

Ruokapalvelut

Ruokapalvelut

Mänttä-Vilppulan kaupungilla on seitsemän keittiötä. Jokaisella keittiöllä valmistetaan joka päivä ruoka mahdollisuuksien mukaan itse.  Kaupungin ruokapalvelut valmistaa ateriat lasten, oppilaiden ja erityisryhmien tarpeisiin, henkilöstöruokailuun sekä erilaisiin koulutuksiin, tapahtumiin ja kokouksiin. Käytössämme on  kuuden viikon kiertävä ruokalista. Koulu - ja päiväkotiruokailu on iso osa lapsen ja koululaisen hyvinvointia. Säännöllinen ruokailu auttaa jaksamaan, mutta ruokailulla on myös tärkeä merkitys oppimistapahtumana ja sosiaalisena tapahtumana.  Ruokalistalla huomioimme esimerkiksi sesongit ja juhlapyhät. Ruokalistasuunnittelun pohjana ovat Terveyttä Ruoasta - suomalaiset ravitsemussuositukset ( 2014 ), jonka lisäksi huomioimme ruokasuositukset leikki-ikäisille ja koululaisille. 

Muutokset ruokalistoissa  ovat mahdollisia ja johtuvat yleensä talokohtaisista tapahtumista, raaka-aineiden saatavuudesta ja mahdollisista sairastapauksista. Muutoksista saat tietoa keittiöltä. 

Koulujen ja varhaiskasvatuksen ruokalistaa on muokattu vastaamaan paremmin uusia ruokasuosituksia. Ruokalistalla on mm. vähennetty makkararuokia ja punaista lihaa. Viikottain on tarjolla kala, broileri ja kasvisruokia.

Pääsääntöisesti pyrimme käyttämään kotimaisia raaka-aineita. Näitä ovat maito ja maitotaloustuotteet, lihat ja broileri, leipä ja viljatuotteet, peruna ja tuore juurekset. Kotimaisuutta pyrimme hyödyntämään satokauden saatavuuden mukaan. Riippuen sadosta, tuotteiden saatavuudesta sekä vuoden ajasta ajoittain käytössä on ulkomaalaisia kasviksia, hedelmiä sekä marjoja. Ruoanvalmistuksessa käytämme täysjyväpastoja ja -riisiä. Salaattien ohella tarjoamme siemeniä. Varhaiskasvatuksessa aamu-ja välipaloilla leikkeleiden osuutta on pyritty vähentämään ja korvaamaan ne tuorepaloilla. 

Ruokalistat 

Erityisruokavaliot 

 

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555