Kotisivulle

Rakennusrekisterien tarkastusprojekti

Mänttä-Vilppulan kaupungin tekninen palvelukeskus on käynnistänyt rakennusrekisterien tarkistusprojektin, jonka tarkoituksena on saattaa ajan tasalle viranomaisten rakennustietojen rekistereitä. Tällä hetkellä tiedot ovat puutteellisia ja vanhempien rakennusten tiedot puuttuvat kokonaan. Ajantasaistettavia rekistereitä ovat muun muassa kaupungin ylläpitämä rakennus- ja huoneistorekisteri. Samalla tarkistetaan myös kiinteistöjen jätevesijärjestelmät.

Reittisuunnitelmat sekä tarkemmat tiedot tullaan päivittämään Mänttä-Vilppulan internet sivuille.

Kiinteistömittauksen osalta Pohjaslahden alue on valmis.

Mittauksessa seuraavaksi vuorossa Kolhon keskustan alue, josta mennään kohti Loilanniemeä. Loilanniemen alueen jälkeen kartoitusta jatketaan Uittosalmentietä kohti Kaiturintietä. Alueen jälkeen kartoitusta jatketaan Kolhon Kurenniemen ja Mustakorven alueella. Kolhon alueen jälkeen siirrytään Mäntän alueelle. Kirjeitä näille alueille tullaan lähettämään alkuvuoden 2023 aikana. Nyt virheellisesti Vilppulan alueelle lähetetyt uudet kirjeet voi palauttaa täydennettynä jo valmiiksi, mutta Vilppulan alueen kohdekäynnit tullaan suorittamaan vasta Mäntän jälkeen.

Mittaustyön osalta Kolhon alue alkaa olla lähes käytynä. Seuraavana mittaustyön osalta jatketaan Kolhon viimeisten alueiden lisäksi Mäntän alueella Juholassa ja Mustassalahdessa. Tästä edelleen jatkaen kohti Mäntän keskustan alueita.

Rakennuskannan inventointihankkeessa on kyse rekisteritietojen saattamisesta ajan tasalle. Tarkastustyön tavoitteena on tarkastaa jokainen alueella sijaitsevan rakennetun kiinteistön rakennustiedot, osoitteet, vesihuoltovarusteet ja jätevesijärjestelmät.

Tarkastetut, ajantasaiset rakennustiedot välitetään edelleen väestötietojenjärjestelmän rakennus- ja huoneistorekisteriin. Luotettavilla, ajantasaisilla rakennustiedoilla rekisterissä on merkityksensä muun muassa oikean ja oikeudenmukaisen kiinteistöverotuksen toteutumisessa.

Lomakkeet:

Kiinteistötietojen ilmoituslomake / rakennuspaikka
Lomakkeen täyttöohje

 

 

 

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555