Kotisivulle

Päivitetty koronatilanne

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020. Maassamme valmiuslaki oli käytössä 16.3- 16.6.2020, jonka jälkeen osa rajoitustoimenpiteitä on edelleen voimassa muiden lakien pohjalta.

On erittäin tärkeää, että hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan edelleen, jottei tilanne pahene Suomessa.

Mänttä-Vilppulassa tarjottavien palveluiden osalta tietoja päivitetään tilanteen kehittyessä.

päivitetty 29.7.2020

Toimi näin, jos epäilet koronaviruksen aiheuttamaa infektiota COVID-19 https://www.tays.fi/fi-FI/Toimi_nain_koronaviruksen_aiheuttamaa_in(103636)

Omaolossa voit itse tehdä oirearvion  koronavirustaudin oirearvio

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti COVID-19 näytteitä otetaan kaikilta henkilöiltä, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai joilla terveydenhuollon ammattihenkilön arvion perusteella on aihetta epäillä koronavirustartuntaa. Kohdentamatonta oireettoman väestön testausta ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista tehdä. 

Ota ensisijaisesti puhelimitse yhteyttä omaan terveyskeskukseen. Sieltä saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta.

Mäntänvuoren Terveys Oy:n puhelinnumerot:

 

Tärkeitä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä muita palveluita, arjen tukea ja neuvontaa Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen alueella
Keskustelutukea, ohjausta ja neuvontaa koronavirus-tilanteeseen liittyviin käytännön asioihin sekä huoleen ja epävarmuuteen on saatavilla.
Tärkeitä puhelinnumeroita: yhteystiedot

Mäntänvuoren Terveys tiedottaa: Ajankohtaisia uutisia

Kauppa-apu ja asiointipalvelut
Paikalliset palvelut koronaepidemian aikana: kauppa- ja asiointi, noutoruoka ja kuljetukset, ajanvaraus- ja etäpalvelut, lahjakortit ja ennakkomyynti

Korona-apu yrityksille ja yrittäjille
Olemme keränneet sivuillemme yksinyrittäjille, pienyrityksille ja pk-yrityksille hyödyllistä tietoa ja linkkejä palveluihin, joita on tarjolla poikkeustilanteen vuoksi. Lue tästä, millä tavalla Pirkanmaan kunnat valmistautuvat yksinyrittäjätuen jakamiseen. 

KAUPUNGIN PALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN

Sosiaali- ja terveyspalvelut 
Tärkeitä sosiaali- ja terveyspalveluiden puhelinnumeroita: yhteystiedot
Soita aina ennen terveyskeskukseen tuloa
03 254 3320 (arkisin)
03 455 2720 (kiireellinen hoito)
Jos epäilet koronavirustartuntaa, tee ensin oirearviointi omaolo.fi-palvelussa.

Tiedote: Kuntalaiset voivat käyttää etälääkäriä ilmaiseksi kesäkuun loppuun asti

Sosiaalitoimisto
Sosiaalipalvelut jatkavat toimintaansa. Yhteydenotot ja ajanvaraukset puhelimitse 03 488 811.

Kotihoito
Ikäihmisten kotihoitoon liittyvät kysymykset ja tarkennukset, IKÄIHMISTEN PALVELUT, puh. 044 420 1500.

Asiointipiste 
Asiointipiste palvelee ajanvarauksella ma-to klo 9-12 ja klo 13-15.
Ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimella: asiointipiste(at)taidekaupunki.fi, puh. 03 4888 555, puhelinnumerot palveluittain.
Voit varata Asiointipisteeltä asiakastietokoneen verkkoasiointia varten!
Sinulla on mahdollisuus käyttää asiakastietokonetta ajanvarauksella Asiointipisteellä. Tietokone on varattavissa maanantaista torstaihin klo 9-12. Ajan koneelle voit varata soittamalla Asiointipisteelle p. 03 4888 555.
Asiakaskone löytyy Asiointipisteen tuulikaapista ja ovi avataan varattuna ajankohtana. Palvelu on tarkoitettu kaikille, joilla ei omaa tietokonetta ole käytössä, mutta riittävät taidot sen käyttämiseen löytyy!
Soita 03 4888 555 ja varaa aika tietokoneelle!

Kaupungintalo 
Kaupungintalon kaikkien asiakkaiden yhteydenotot toistaiseksi vain verkossa, sähköpostitse tai puhelimella. 

Oikeusaputoimisto
Toimiston asiakkaat asioivat toistaiseksi vain verkossa, sähköpostitse tai puhelimella. 
pirkanmaa.oikapu(at)oikeus.fi, puh. 029 566 0780, ks. oikeusapu verkossa 

Tekniset palvelut 
Tekninen palvelut siirtyvät pääsääntöisesti etätyöskentelyyn pl. kiinteistöhoito sekä siivous- ja ruokapalvelut. Päivittäinen asiakaspalvelu tulee hoitaa puhelimitse ja sähköpostilla toistaiseksi. Ks tarkemmat palvelutiedot.

Varhaiskasvatus ja esiopetus 
Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin. Tarkemmin asiasta tiedoteessa 17.3. ja tiedotteessa 31.3.2020.

Valtioneuvosto on linjannut koronaepidemiasta johtuvien poikkeusolojen rajoitusten purkamisesta varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa 14.5.2020 alkaen. Käytännön toimenpiteitä tullaan tarkentamaan sekä koulujen että varhaiskasvatuksen osalta vielä myöhemmin. Koulujen oppilaat ja vanhemmat saavat infoa Wilman kautta ja varhaiskasvatuksen vanhemmat Daisyn kautta. Tarkempaa lisätietoa löytyy Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta. Sivuille pääsee suoraan tästä linkistä. Varhaiskasvatuksen tiedote vanhemmille 6.5.2020.

Perusopetus 
Valtioneuvosto on linjannut koronaepidemiasta johtuvien poikkeusolojen rajoitusten purkamisesta varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa 14.5.2020 alkaen. Käytännön toimenpiteitä tullaan tarkentamaan sekä koulujen että varhaiskasvatuksen osalta vielä myöhemmin. Koulujen oppilaat ja vanhemmat saavat infoa Wilman kautta ja varhaiskasvatuksen vanhemmat Daisyn kautta. Tarkempaa lisätietoa löytyy Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta. Sivuille pääsee suoraan tästä linkistä. 

Lukio-opetus 
Opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen. Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset. Ylioppilaslautakunta on ohjeistanut kokeiden järjestämisestä siten, että kokelaiden ja valvojien turvallisesta työskentely-ympäristöstä huolehdiataan.

Kansalalaisopisto / Autere-opisto 
Kansalaisopiston tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään 17.3.2020 alkaen. Kansalaisopiston järjestämät kevään yleisöluennot siirretään toteutettavaksi syksyllä 2020. Opisto on tiedottanut opettajia ja oppilaita kurssien järjestelyistä. 

Merikanto-opisto
Merikanto-opiston kaikki lähiopetus keskeytyy ti 17.3.2020 alkaen. Opisto pyrkii järjestämään etäopetusta. Opettajat ovat oppilaisiinsa/huoltajiin yhteydessä tästä. 

Kirjastopalvelut
Kirjastot palvelevat kesäaukioloajoin 1.6. - 31.8.
Pohjaslahden kirjasto 1.6. - 10.8.

Vilppulan omatoimiasiointi avautuu 20.7.

Tulethan terveenä kirjastoon!

Maksuja voi maksaa PIKI-verkkokirjastossa. 
E-kirjoja ja muita -aineistoja voit lainata kotoa käsin. Tutustu e-aineistoihin!

Nuorisopalvelut .
Avoinna 1.7. alkaen seuraavasti:
Mäntän Länskä    suljettu
Vilppulan Palis    ma – pe  10:00-18:0
Kolhon Nuokku  ma & ke 15:00-18:00

Nuorten yhteydenotot: 050 553 7219 lilli(at)taidekaupunki.fi / 050 553 7218 sami.jokinen(at)taidekaupunki.fi / 044 728 8435 henriikka.helpiola(at)taidekaupunki.fi.

Työllisyyspalvelut
Puhelin- ja etäpalvelu käynnissä. Kuntouttavan työtoiminnan toimipisteet aukeavat 1.6. alkaen Asiakastapaamisista ohjeistetaan tapaamista sovittaessa
Lisätietoja omalta palveluohjaajalta/palveluvastaavalta p.044 058 9457

Ulkoliikuntapaikat 1.6. jälkeen
- 50 henkilön käyttörajoituksella
- sarjat ja kilpailut voivat käynnistyä
- paikoille tullee turvallisuus ja kokoontumisohjeet 31.5. mennessä
- liikuntasihteeri ohjeistaa seurat myös suoraan

Sisäliikuntapaikat 1.6. käytössä

- 50 henkilön käyttörajoituksella
- käyttö varausten mukaan edellisen kesän tapaan
- Ohjeet liikuntapaikkojen käyttöön 1.6.alkaen

Kuntosalit 1.6. käytössä

- huomioidaan turvaetäisyydet
- paikoille tullee turvallisuus ja kokoontumisohjeet 31.5. mennessä
- infralle esitetty pyyntö, että 1.6. uimavalvojat voisivat olla ohjaamassa ja neuvomassa kuntosaleilla ( Parkkivuori ja Kolho). Ei kyse harjoituksen ohjauksesta, vaan toimintaohjeista Koronaan liittyen. Tieto kyllä kulkee harjoittelijoiden kesken. 
Ohjeet liikuntapaikkojen käyttöön 1.6.alkaen

Uimahalli ja uimapaikat
- uimahalli suljettuna 10.8.asti, jonka jälkeen avautuu normaalisti (yli 70 vuotiaille omat ajat)
- valvotut uimapaikat/-rannat avoinna 1.6. alkaen

Jäähalli

- jäähallikausi kevään osalta ohi
- tila varattavissa muuhun käyttöön 1.6. alkaen
- syksyn jäähallikausi alkaa 3.8.
- jäähallilla alkaa - ohjeiden mukaisesti - toimia rullakiekko kesäkuun alusta

Kaikkiin käytössä olleisiin kortteihin lisätään 3 kk:ta automaattisesti (kuntosali- ja uimahalli)

Vilppulan sataman palvelut
Venepaikkojen käyttö sallittu (samoin muut kaupungin ylläpitämät venelaiturikohteet/satamat). Kalastus sallittu lupien mukaisesti ks. https://www.vilppulankoski.fi/kalastus-vilppulankoskessa/
Caravan, liikennepuisto ja ravintolapalvelut avautuvat 1.6. alkaen.

Kotijumppa
Tämä Haikaraisen Timon vetämä jumppa sopii ihan kaikille, oli lempipaikka sitten sohva tai kuntosali. Mukana on myös #koutsikoiraleo.
Syke: Kistin ja Hennan korona-ajan jumppa.
Taidekaupunki liikkuu-ryhmä Facebookissa

Tapahtumien järjestäminen ja kokoontumiset
Kaikki kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet, yleisöluennot ja tapahtumat perutaan kevään ajaksi. Tätä ohjeistusta noudatetaan myös muiden toimijoiden Mänttä-Vilppulassa järjestämissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on kieltänyt 17.3.2020 kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.

Kaupunkikonsernin henkilöstö 
Tarkemmat lisäohjeet ks. päivittyvä ohje kaupunkikonsernin henkilöstölle


päivitetty 29.7.2020

Toimi näin, jos epäilet koronaviruksen aiheuttamaa infektiota COVID-19   https://www.tays.fi/fi-FI/Toimi_nain_koronaviruksen_aiheuttamaa_in(103636)

Omaolossa voit itse tehdä oirearvion  koronavirustaudin oirearvio

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti COVID-19 näytteitä otetaan kaikilta henkilöiltä, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai joilla terveydenhuollon ammattihenkilön arvion perusteella on aihetta epäillä koronavirustartuntaa. Kohdentamatonta oireettoman väestön testausta ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista tehdä. 

Ota ensisijaisesti puhelimitse yhteyttä omaan terveyskeskukseen. Sieltä saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta.

Mäntänvuoren Terveys Oy:n puhelinnumerot:

Tampereen yliopistollisen sairaalan koronavirusinfektio neuvontapuhelin  03 311 65333 Soita vain, jos epäilet itselläsi koronavirusinfektiota, etkä tiedä miten toimia.

Lue myös: 
Tiedote: Milloin Suomessa tulee epäillä koronavirusinfektiota COVID-19?

Tarja Marjamäki
Hallintoylilääkäri
Mänttä-Vilppulan kaupunki

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555