Kotisivulle

Ulkoiluvuosi 2021

Mänttä-Vilppulassa toteutetaan teemavuosi aiheella Ulkoiluvuosi 2021. Tarkoituksena on kannustaa kaikkia kaupunkilaisia, yrityksiä, yhdistyksiä ja organisaatioita ulkoilemaan tapahtuipa se kaverin kanssa, porukalla tai omin päin. Kaupunki kannustaa koko vuoden ajan ulkoiluun muun muassa viestinnän keinoin, erilaisin tempauksin ja haastein sekä ulkoilureittien ja kohteiden kunnostuksella.


Ajankohtaista

Taidekaupunki huiputtaa!

Taidekaupunki huiputtaa! -haasteessa retkeillään kaupungin 10 korkeimmalle kohdalle. Lähde mukaan huiputtamaan! Tarkemmat ohjeet huiputukseen löytyvät täältä. Huom! Kesän 2021 aikana järjestetyn kilpailun arvonta on suoritettu ja voittajille on ilmoitettu. 

Ulkoiluhaaste

Mänttä-Vilppulan kaupungin ulkoiluteemavuosi haastaa kaikkia kaupunkilaisia ulos liikkumaan. Samalla jokainen kaupunkilainen voi jatkaa hyvän mielen jakamista ja haastaa kenet tahansa ulkoilemaan teemavuoden mukaisesti.

Kenet sinä haastat liikkumaan? Haasteita voi jättää KMV-lehden verkkolehdessä kommentoimalla juttuun. Juttu aukeaa maksutta kaikille lukijoille. Haasteita voi jättää myös paperilla Mänttä-Vilppulan kirjastoissa. Voit jättää haasteen myös sosiaalisen median kanavissa. Muistathan käyttää hashtageja: #taidekaupunkiulkoilee #taidekaupunkiliikkuu #taidekaupunki 2021. 

Jaa meille kertomuksesi osana Vuorenmajan tarinoita!

Mänttä-Vilppulan kaupungin ulkoilun teemavuosi 2021 ja Viinitupa Vuorenmaja keräävät yhdessä tarinoita Vuorenmajasta ja Mäntänvuoresta. Mikä on sinun tarinasi paikkaan liittyen? Historiansa aikana Vuorenmajalla on järjestetty monet juhlat ja urheilutapahtumat. Monella on varmasti muistoja myös Vuorenmajalle tehdyistä hiihto- ja mäenlaskureissuista sekä siellä nautituista herkullisista aterioista ja höyryävän kuumista mehukupposista.

Kaupungilla ja Viinitupa Vuorenmajalla on tarkoitus ulkoilun teemavuoden aikana kerätä kokonainen Vuorenmajan tarina.

Voit jättää tarinasi, kuvasi ja/tai videosi seuraavasta linkistä: Tarinoita Vuorenmajasta -kysely.

Viinitupa Vuorenmajalla on paperisia versioita, joihin voit kirjoittaa tarinasi ja muistosi samalla, kun käyt siellä nauttimassa takkatulen äärellä tunnelmasta ja virvokkeista.

Syksyn valokuvakilpailu

Mänttä-Vilppulan kaupungin ulkoilun teemavuosi on kääntynyt kauniiseen syksyyn. Järjestämmekin nyt Ulkoiluvuoden puitteissa valokuvakilpailun, johon voit osallistua syksyisellä ulkoilukuvalla. Kilpailu on käynnissä 17.10.2021 asti.

Julkaise kuva omassa Facebookissa tai Instagramissa ja merkitse tekstikenttään seuraavat hashtagit: #taidekaupunkiulkoilee #taidekaupunkiliikkuu #taidekaupunki2021. Näiden merkintöjen avulla löydämme kuvasi. Huomioithan, että päivityksen tulee olla julkinen, jotta näemme sen. 

Arvomme kaikkien osallistujien kesken ulkoiluaiheisia palkintoja kilpailuajan jälkeen. Olemme voittajiin yhteyksissä suoraan kommentoimalla kuvaan. Käytämme mahdollisesti osaa kuvista kaupungin ja Ulkoiluvuoden viestinnässä, joten osallistumalla kilpailuun annat kaupungille käyttöoikeuden kuviin. Intoa syysulkoiluun ja valokuvaukseen!


Kannustusta ja kunnostusta ulkoiluun

Ajatus ulkoiluvuoteen syntyi siitä, että Mänttä-Vilppulassa on upeat luontokohteet, järvet ja metsät sekä muut kohteet, joista kannattaa ulkoillessa nauttia. Lisäksi myös kulunut vuosi ja koronapandemia on muuttanut maailmaa ja ihmisten tottumuksia, minkä vuoksi ihmiset etsivät enemmän elämyksiä luonnosta ja siinä toimimisesta.

Ulkoiluvuoden aikana kaupunki korostaa oman organisaation sisällä ulkoilun merkitystä. Suunnitteilla on muun muassa kannustaa työntekijöitä pitämään kokouksia ulkona ja päiväkoteja ja kouluja ottamaan mahdollisimman paljon ulkoilua mukaan toimintaan.

Oman organisaation toiminnan lisäksi kaupunki haluaa lisätä ulkoilua haastamalla myös muita organisaatioita, yrityksiä, yhdistyksiä ja kaikkia kaupunkilaisia mukaan teemavuoden tekemiseen. Teemavuodella halutaan nostaa ulkoilukohteiden näkyvyyttä myös paikkakunnalla vieraileville matkailijoille.

Ulkoiluvuosi 2021 -teemavuoden aikana on tarkoitus lisätä ihmisten tietoutta eri ulkoilukohteista, mutta myös kunnostaa näitä kohteita.

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555