Kotisivulle

Kulttuuripääkaupunki 2026

Oulu on valittu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Lämpimät onnittelut voittajalle! Valinnan julkisti kansainvälinen asiantuntijaraati Helsingissä 2. kesäkuuta 2021. Tampere oli mukana kulttuuripääkaupunkihaussa Mänttä-Vilppula pääkuntakumppaninaan. Myös Mänttä-Vilppula rakensi näkyvää sisältöä Tampereen hakemukseen.

Lue lisää täältä: Tiedote kulttuuripääkaupunkihaun voitosta.


Tampereen kaupunki ja Mänttä-Vilppulan kaupunki tekivät sopimuksen kesäkuussa 2018 Euroopan kulttuuripääkaupunki -haun (ECoC) yhteistyöstä. Haku sovittiin tehtäväksi päähakijakaupungin Tampereen nimellä yhteistyössä pääkuntakumppani Mänttä-Vilppulan kanssa. Nyt yhteistyössä ovat mukana lähes kaikki Pirkanmaan kunnat. 

Kulttuuripääkaupunkihakua (Tampere26) on suunniteltu useamman vuoden ajan yhdessä kuntien asukkaiden ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Kaikki halukkaat ovat voineet vaikuttaa valmisteluun haluamallaan tavalla: vastaamalla kyselyihin, osallistumalla eri tapahtumiin ja ohjelmavalmisteluihin tai keskusteluihin ja kulttuuri-iltamiin.

Seuraa valintatilaisuuden livestriimiä 2.6.2021!

Mänttä-Vilppulassa jännitetään yhdessä voittajan julkaisua! Suomesta vuodelle 2026 valittava Euroopan kulttuuripääkaupunki julkistetaan tiedotustilaisuudessa keskiviikkona 2.6.2021 klo 11.30 alkaen Helsingin Musiikkitalossa. Koronarajoitusten takia voit seurata valintatilaisuutta livestriiminä opetus- ja kulttuuriministeriön Youtubessa.

Toisen kierroksen hakukirja on valmis! 

Hakuprosessi on tehty päähakijakaupungin johdolla kaksivaiheisesti vuosien 2019-2021 aikana. Nyt olemme haun loppusuoralla ja toisen vaiheen hakukirja on lähtenyt painoon. Hakukirja toimitetaan opetus- ja kulttuuriministeriöön ja julkaistaan 22.4.2021. 

LUE HAKUKIRJA TÄÄLLÄ 

Projektitiimi

Pirkanmaan projektin vetäjänä toimii Perttu Pesä yhdessä kahden muun taiteellisen johtoryhmän jäsenen Pauli Sivosen ja Marika Vapaavuoren kanssa. Kansainvälisessä tuotantotiimissä on mukana Taidekaupungin oma tuottaja Sipriina Ritaranta.

Kulttuuripääkaupunkihankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Jaakko Stenhäll Tampereelta. Taidekaupunkia ohjausryhmässä edustavat Marika Ala-Herttuala ja Antti Korkka.  

Mitä seuraavaksi?         

Hakutiimi keskittyy seuraavaksi eurooppalaisen paneelin vierailun suunnitteluun ja toteutukseen toukokuun lopulla. Kaupunkivierailun jälkeen kaikki hakijat esittelevät paneelille ohjelmistonsa vielä kertaalleen Helsingissä kesäkuun alussa. Kilpailun voittaja julkistetaan 2.6.2021. 

Kilpailusta tulee varmasti tiukka kaikkien kolmen hakijakaupungin Oulun, Savonlinnan ja Tampereen kesken. Mikäli Tampere26 voittaa, projekti siirtyy säätiön perustamisvaiheeseen. Tavoitteena on, että uusi säätiö olisi toiminnassa vuoden loppuun mennessä. Tampere26 on tehnyt myös vaihtoehtoisen suunnitelman, jos voitto menee jommalle kummalle kilpakumppanille. Ohjelmallinen yhteistyö Pirkanmaan kuntien välillä tulee jatkumaan tässäkin tilanteessa vahvana. 

Seuraa hakuprosessia!

Seuraa prosessia verkkosivuilta ja some-kanavilta. Kerro, keskustele, kommentoi @tampere26 ja #tampere26.
Voit nähdä viimeisimmät hakutiedot ja tilata uutiskirjeeen osoitteesta www.tampere26.fi.

 

 

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555