Kotisivulle

Kouluruokailu

Kaupungin ruokapalvelut valmistavat ruoan kaupungin kouluihin ja päiväkoteihin. Tältä sivulta löydät koulujen ja päiväkotien ruokalistat sekä ohjeet erityisruokavalion ilmoittamiseen.

Ruokalistat

Muutokset ruokalistoissa ovat mahdollisia. Muutokset voivat johtua talokohtaisista tapahtumista, raaka-aineiden saatavuudesta tai muusta vastaavasta syystä. Muutoksista saat tietoa keittiöiltä. 

Koulujen ja varhaiskasvatuksen ruokalistat vastaavat uusia ruokasuosituksia. Ruokalistat noudattavat Syödään ja opitaan yhdessä -kouluruokasuositusta ja varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta Terveyttä ja iloa ruoasta.

Käytämme pääsääntöisesti kotimaisia raaka-aineita. Näitä ovat maito ja maitotaloustuotteet, lihat ja broileri, leipä ja viljatuotteet, peruna ja tuorejuurekset. Kotimaisuutta hyödynnämme satokauden saatavuuden mukaan. Ruoanvalmistuksessa käytämme täysjyväpastoja ja -riisiä. Salaattien ohella tarjoamme siemeniä.

Ruokaviraston Oiva-raportit kaupungin ruokapalveluiden keittiöistä voit lukea tästä.

Erityisruokavaliot kouluissa ja päiväkodeissa

Lapselle tai oppilaalle voidaan tarjota vaihtoehtoinen ruokavalio vakavan allergian, sairauden tai eettisen vakaumuksen johdosta. Lue toimintaohje erityisruokavalion ilmoittamiseksi kaupungin ruokapalveluille tästä linkistä.

Lataa lomake erityisruokavalion ilmoittamiseksi tästä linkistä.

 

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
35800 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555