Kotisivulle

Talviulkoilun riemua! - Sukset jalkaan ja laduille lumimäärän salliessa

9.1.2021

Pipo on päässä, monot jalassa ja sukset valmiina lähtöön. Pieni pakkanen kipristää nenänpäätä ja kaunis lumen peittämä maisema siintää edessä. Liikkeelle lähdön jälkeen tuntuu siltä, kuin kuukausia ei olisikaan edes ollut välissä. Talvi on kunnolla saapunut ja hiihtokausi alkanut!

Mänttä-Vilppulassa maa on ollut jo hetken aikaa valkeana ja houkutellut kaivamaan suksia esiin. Tällä hetkellä kaupungissa onkin hiihtokäytössä kaikki valaistut kuntoradat.

Vaikka ulos katsoessa näyttäisi siltä, että luonto on lunta tulvillaan, hiihtolatuja varten tarvittava lumen määrä on silti yllättävän iso. Lumen laatu ja koostumus vaikuttavat tarvittavaan lumimäärään, sekä myös hiihtotapa vaikuttaa, mutta keskimääräisesti ladun tekoa varten tarvitsee jopa 15-20 cm lunta.

Tällä hetkellä lunta on tullut siinä määrin, että Mäntänvuoren lenkkien lisäksi myös Urheilukeskuksen 1 km lenkille pääsee hiihtämään, mutta perinteisen tyylin latu-urille lunta on niukasti. Parkkivuoren 4,5 km reitti on muutettuna Pukinlammen alueelta ja lyhennetty 4 km pituiseksi, sillä reitillä on vettä. Parkkivuoressa voi luisteluhiihtää, mutta perinteisille urille ei riitä lunta. Kolhon 2 km kuntorata on myös käytössä luisteluhiihdolle. Pohjaslahden latuja hoitaa Kyläyhdistys Puhuri Ry.

Lumen määrän lisäksi hiihtolatujen tekoon vaikuttavat muutkin asiat. Latujen tekoa varten tulisi olla pakkasta, kalustoa ja hoitohenkilökuntaa. Kaupungissa olevia latuja hoidetaankin noin 2-3 kertaa viikossa ja tarvittaessa.

Jos sukset eivät niin sovi jalkaan, on tällaisella talvisäällä mukava kokeilla myös esimerkiksi luistelua. Ulkoluistelualueista on tällä hetkellä käytössä Tammirannan kenttä, Parkkivuoren kaukalo ja pikkujää sekä Kolhon kaukalo. Länskän kenttä on vielä työn alla. Luistellessa on hyvä muistaa etäisyydet ja turvavälit näin korona-aikana.

Talvi on hyvää ulkoiluaikaa ja erilaisia liikkumismuotoja on lukemattomasti. Voi hiihtää, luistella, laskea pulkkamäessä, käydä kävelyllä ja nauttia lumesta kimmeltävistä maisemista!

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555