Kotisivulle

Taidekaupunki tiivistää yhteistyötä Kiinaan

4.9.2019

Mänttä-Vilppulan kaupunki ja Kiinan Beijingin Shijingshanin piiri ovat hioneet jo vuosia ystävyyskuntayhteistyötä. Virallinen sinetti yhteistyön vahvistamiselle saatiin alkukesästä, kun kaupunginjohtaja Markus Auvinen allekirjoitti ystävyyskaupunkisopimuksen Shijingshanin piirin pormestarin Chen Zhichangin kanssa.

- Kaupunkien välillä yhteistyötä halutaan kehittää ja vahvistaa useilla eri osa-alueilla, kuten matkailun, rakentamisen, liikenteen, elinkeinoelämän ja koulutuksen saralla. Kiinalaisvieraita on kiinnostanut muun muassa vihreä rakentaminen ja suomalainen koulutus, kertoo Auvinen.

Kaupunginjohtaja Markus Auvinen peräänkuuluttaa konkretiaa. Ystävyyskuntavierailut eivät ole ulkomaille suuntautuvia huvimatkoja, vaan matkoilta pyritään hakemaan molempia kaupunkeja hyödyttäviä hankeideoita ja yhteistyökuvioita. Auvinen nostaa esiin yrittäjien taannoisen Kiinan vierailun.

- Verkostoitumismatkalla Shijingshaninissa Taidekaupungin yrittäjille järjestettiin tilaisuus, jossa he saivat esitellä tarjoamiaan tuotteita ja palveluita, valaisee Auvinen.

Matkassa oli mukana myös mänttäläinen Esko Koikkalainen, joka yhtiökumppaninsa toimitusjohtaja Jussi Piispasen kanssa on tullut tunnetuksi GoSleep -unimunista. Unimunat ovat tuoneet helpotusta jo monille väsyneille lentomatkailijoille ympäri maaliman. Suomalaisia unimunia löytyykin jo 18 lentokentältä muun muassa Tallinnasta, Amsterdamista, Dubaista, Abu Dhabista ja Tokiosta.

-Tällä hetkellä markkinat ovat olleet leviämässä lentokentiltä myös muualle. Unimunia on tilattu muun muassa yliopiston kirjastoihin ja sairaaloihin. Esimerkiksi Alankomaissa meillä on erittäin aktiivinen jälleenmyyjä, kehuu Koikkalainen.

Myös Shijinshanin matkalla Koikkalainen teki konkreettista tulosta.

- Shijinshaniin tilattiin unimunia ja ne on myös toimitettu.

Koikkalainen tietää jo entuudestaan, että Kiinan kauppa vaatii yrittäjältä aktiivisuutta. Suomalaisen näkökulmasta kiinalainen toimintatapa saattaa vaikuttaa monimutkaiselta. Onnistumisen myötä palkinto on kuitenkin suurempi, sillä Kiinassa markkinat ovat varsin merkittävät.

- Kaupanteko Kiinassa on huomattavasti helpompaa, kun on hyviä tahoja auttamassa. Ystävyyskaupunkikontaktit ovat olleet merkittävänä apuna, kiittelee Koikkalainen.

Myös kouluyhteistyötä Kiinan suuntaan rakennetaan parhaillaan voimakkaasti. Useampia vierailuita on tehty puolin sun toisin. Seuraava matka on edessä taas syyskuussa, kun joukko opettajia lähtee Sijinshaniin sivistysjohtaja Petra Tolosen johdolla. 

Miljoonayleisö seurasi Taidekaupungin delegaation vierailua Shijingshanissa vuonna 2018.

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555