Kotisivulle

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa ovat laitoshuoltajatkin luovia

18.4.2019

Vilppulankosken päiväkodilla työskentelevä laitoshuoltaja Merja Järvinen on luova ja iloinen näky päiväkodin käytävillä. Merjalla on aina aikaa vaihtaa lasten kanssa kuulumisia ja hän on aidosti mukana lasten tarinoissa. Ystävänpäivänä hän ilahduttaa lapsia muuttumalla vaikkapa metsänpeikoksi, joka paistaa lapsille kotaretkellä ”peikkomakkaraa” ja keittää aikuisille nokipannulla ”peikkokahvia”.

Eräänä päivänä Hilpit-ryhmän ”Merirosvot” hyökkäsivät Merjan kimppuun sitoen hänet ja ryöstäen hänen siivouskomerostaan kultaisen aarrearkun. Merja oli aivan täysin juonessa mukana ”peläten henkensä puolesta” ja harmitellen häneltä anastettua ryöstösaalista.

Hänen siivousvaunussaan on soittorasia, jota lapset saavat vetää itse soimaan. Siellä keikkuu myös kettu, joka saattaa olla jotain sukua Tähtimöt-ryhmän luontoteeman seikkailijalle Kettu Kekseliäälle.  Värikäs pöllö tarkkailee tilanteita myös siivousvaunun kupeessa ja vaunun edessä on Möhköfantti. Teräväkuivaimen säätövarressa tähyilee lastenrattaisiin suunniteltu Nalle Puh.

Merjan työliivin selässä kiipeilee vaaleanpunainen hiiri.

Merjan siivousvaunussa on Nalle Puh- kankaasta  ommeltu jätesäkkisuojus ja näytekappaleina saatuja värillisiä jätesäkkejä on myös varalla kausiluonteisiin aikoihin. Niiden sisään laitetaan musta jätesäkki, jotta kustannukset pysyvät kurissa.

Vilppulankosken päiväkodin johtaja Sanna Heinonen ja päiväkodin henkilökunta kommentoivat Merja Järvistä näin:

"Merja osoittaa oman vankan ammatillisuutensa lisäksi todella upeaa lasten maailmaan heittäytymistä sekä palveluasennetta.  Päiväkodin varhaiskasvatus on pedagogisen opetuksen, kasvatuksen ja hoidon kokonaisuuden lisäksi asiakaspalvelua, jossa jokainen ammattikunta omalta osaltaan edistää lapsen hyvää päivää. Täytyy sanoa, että Merjan toiminnan ansiosta kaikkien Vilppulankosken päiväkodin lasten ja työntekijöiden päiviin tulee paljon hyvää lisää!"

Teksti: Arja Helander, siivoustyönohjaaja, Mänttä-Vilppulan kaupunki
Kuvat: Merja Järvinen ja Päivi Nordman

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555