Kotisivulle

Taidekaupunki Mänttä-Vilppula valmistelee ystävyyskuntatoimintaa Saksalaisen Simmernin kaupungin kanssa

21.2.2019

Saksalainen Simmernin kaupunki lähestyi alkuvuodesta Mänttä-Vilppulan kaupunkia kirjeellä, jossa ehdotettiin kaupunkien välisen kuntayhteistyön tiivistämistä ja ystävyyskaupunkitoiminnan aloittamista.

Mänttä-Vilppulasta on tehty yhteistyötä Simmernin seudulle jo reilun kymmenen vuoden ajan ensin Ylä-Pirkanmaan Seutuyhdistyksen ja sen jälkeen Maaseudun kehittämisyhdistys Poko ry:n toimesta. Yhteistyötä on tehty Reinin alueella sijaitsevien Leader-ryhmien LAG Hunsrückin ja LAG Welterbe Oberes Mittelrheintalin kanssa. Pitkäjänteinen yhteistyö on tuottanut vuosien varrella monenlaisia hankkeita, jotka ovat yhdistäneet ja hyödyttäneet muun muassa kaupunkien elinkeinoelämää. Simmern sijaitsee Lounais-Saksassa Rheinland-Pflazin osavaltiossa ja siellä asuu noin 8000 asukasta.

Saksalaisten yhteydenotto tuotti nopeasti hedelmää, ja Simmernistä saapui 17.-20. helmikuuta delegaatio Mänttä-Vilppulan kaupungin vieraaksi. Taidekaupunki Mänttä-Vilppula otti vieraat vastaan kaupunginjohtaja Markus Auvisen johdolla. Kaupungin isäntäryhmän rinnalla vieraita oli vastaanottamassa myös Leader Poko:n ja MW-Kehityksen väkeä.

Mänttä-Vilppulassa saksalaisvieraille esiteltiin Miinanhelmen päiväkotia, Pihlajalinna Areenaa ja Serlachius-museoita. Saksalaisdelegaatio pääsi nauttimaan myös mukavista talviaktiviteeteista Rauhalammin mansikkatilalla. Simmernin kaupunginjohtaja Andreas Nikolay rohkaistui visiitin aikana jopa pulahtamaan Myllyrannan avantouintipaikalla avantoon yhdessä MW-Kehityksen toimitusjohtaja Otto Huttusen kanssa. Kaupunginjohtaja Nikolayn ohella saksalaisdelegaatioon kuului muun muassa Simmernin kaupunginvaltuuston valtuustoryhmän puheenjohtajistoa ja Leader-ryhmien edustajia.

Vierailun aikana luotiin suuntaviivat ystävyyskuntatoiminnan tarkemmille tavoitteille ja konkreettisille sisällöille. Molemmat kaupungit ovat yhtä mieltä siitä, että aikaisempi yhteistyö ja sen myötä syntyneet kontaktit on tärkeää hyödyntää myös tulevaisuudessa. Yhteistyötä halutaan vahvistaa ja kehittää erityisesti kulttuurin, talouden, elinkeinotoiminnan ja koulutuksen saroilla.

Simmernin delegaatio vierailulla 18.2. Kuva: Johanna Veijanen
Simmernin delegaatio vierailulla Taidekaupungissa 18.2. Kuva: Johanna Veijanen

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555