Kotisivulle

Taidekaupunki huiputtaa!

16.6.2021

Meillä on kerrottavana suuri uutinen, jota olemme pitäneet jo jonkin aikaa salassa ja suunnitelleet talvesta lähtien: Taidekaupunki aikoo huiputtaa kymmenkertaisesti! Kyseessä on siis Mänttä-Vilppulan kaupungin Ulkoiluvuoteen liittyvä haaste, jossa tarkoituksena on käydä retkeilemässä jopa kymmenelle Mänttä-Vilppulan korkeimmalle kohdalle. Aloitetaan siis korkeimpien mäkien huiputtaminen!


Retkeilyä ja upeita maisemia

Ajatus ”Taidekaupunki huiputtaa”-haasteeseen syntyi kaupungin Ulkoiluvuoden työryhmässä, jossa pohdittiin erilaisia näkökulmia ulkona liikkumiseen. Työryhmässä keksittiin etsiä Mänttä-Vilppulan alueen 10 korkeinta kohtaa, joissa niin kaupunkilaiset kuin matkailijatkin voisivat käydä retkeilemässä.
 
- Tämä on siitä hauska haaste, että näistä näkökulmista moni ei ole kaupunkia vielä nähnytkään, vaikka huiput ovatkin aina olleet olemassa. Uusia näkökulmia, reittejä ja maisemia voi siis tulla monelle, sanoo ulkoiluvuoden työryhmä.
 
Kevään aikana selvitettiin kaupungin korkeimmat kohdat, jotka ovat Saarimäki, Konivuori, Heinämäki, Korkeavuori, Palellusvuori, Elämänmäki, Marjamäki, Kankaanpäänvuori, Mäntänvuori ja Mäkelänvuori. Saimme Mäntän seudun Eräpirkoilta apua, sillä he kävivät etukäteen kaikki kohteet läpi ja varmistivat reitit kohteisiin. Kiitos paljon avusta!
 
- Koska kohteet ovat eri puolilla kaupunkia, niitä ei yhdessä päivässä kierretä. Tarkoitus onkin, että haastetta voisi tehdä koko kesän tai vaikka lomaviikon aikana. Kohteet ovat eritasoisia, joten niistä voi valita helpomman tai haastavamman reitin, kertoo ulkoiluvuoden työryhmä.
 
Kohteet on merkitty kuvauksineen Citynomadi-sovellukseen sekä kaupungin verkkosivuille, joiden avulla voi suunnistaa korkeimmille huipuille. Tarkoituksena on, että huiputuksesta jäisi pysyvät retkikohteet kaupunkiin.
 

Ohjeet huiputtamiseen

Aloita huiputtaminen avaamalla Citynomadi-karttasovellus joko verkkoselaimelta tai lataamalla se puhelimesi sovelluskaupasta. Kirjoita karttasovelluksen hakukenttään ”Taidekaupunki huiputtaa”, jolloin löydät kaikki kohteet. Sovelluksen oikeassa reunassa olevasta ”Oma sijainti”-napista pystyt seuraaman omaa kulkemista kohti valittua huippua. 
 
Tämän jälkeen voit sovelluksen opastuksella retkeillä kohti valitsemaasi kohdetta. Kaikkein korkeimmalle kohdalle on viety rastilippu, josta löytyy jokin kirjain. Ota kirjain ylös, sillä kun olet retkeillyt kaikilla huipuilla ja kerännyt kymmen kirjainta, voit kokeilla yhdistellä niistä lauseen ja osallistua sillä arvontaan. Lauseen ja yhteystiedot arvontaa varten voi käydä jättämässä kaupungin verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken ulkoiluun liittyviä palkintoja 30.9.2021 jälkeen.

Muistathan haastetta suorittaessasi, että reiteillä liikutaan jokamiehenoikeuksilla. Pidetään siis luonto siistinä, ei roskata tai aiheuteta tarpeetonta haittaa kulkiessa, sekä huomioidaan luonto ja kanssakulkijat.

Lisätietoa haasteesta ja kohteiden kartat löytyvät Mänttä-Vilppulan kaupungin verkkosivuilta. Intoa huiputtamiseen!

 

Lisätietoja:

Jari Ahvenjärvi
liikuntapalvelupäällikkö
050 3287 326
jari.ahvenjarvi@taidekaupunki.fi

Senni Östman
tiedottaja
050 3034 800
senni.ostman@taidekaupunki.fi 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555