Kotisivulle

Rokotekattavuuden tulee nousta, jotta koronarajoituksia voidaan alkaa lieventää

2.9.2021

Pirkanmaan korontilanne on edelleen leviämisvaiheessa ja rajoitukset sekä suositukset jatkuvat suurimmaksi osaksi ennallaan. Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen alueella on tällä hetkellä vielä muutamia henkilöitä altistuneena karanteenissa.


Käy ottamassa rokote

Koronarokotusten ottaminen on erittäin tärkeää, jotta voimassa olevia rajoituksia voitaisiin alkaa lieventää ja koronatilanne pääsisi rauhoittumaan. Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella on tällä hetkellä runsaasti aikoja vapaana rokotuksiin. Ohjeet ajanvaraukseen voit katsoa Mäntänvuoren Terveyden verkkosivuilta

Tällä hetkellä Mänttä-Vilppulassa ensimmäisen rokotteen on saanut 75,4 % ja toisen rokotteen 51,4 % kaupungin väestöstä. Koko Pirkanmaan alueella ensimmäisen rokotteen on ottanut 74 % ja toisen rokotteen 46 % alueen väestöstä. 

Koronanäytteenoton kriteerit muuttuneet kahden rokotteen saaneille

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on päivitetty koronanäytteenoton kriteerejä. Jatkossa kaksi rokotetta saaneiden henkilöiden ei tarvitse lievien flunssaoireiden vuoksi hakeutua testiin. Kuitenkin jos tietää altistuneensa koronavirukselle tai työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollossa, testissä tulisi edelleen käydä. 

Koronatestissä käymistä ei myöskään suositella karanteeniajan lyhentämiseksi, jos ei ole ilmaantunut oireita. Oireettomia testataan vain tartuntatautilääkärin päättämissä tilanteissa. 

Maskisuositus pysyy voimassa, kahden metrin turvavälimääräys poistuu

Maskisuositus pysyy voimassa koko Pirkanmaan alueella. Maskia tulisi käyttää kaikissa toisten ihmisten kohtaamisissa ja erityistä tarkkuutta tulisi noudattaa sisätiloissa. 

Pirkanmaalla voimassa ollut ehdoton kahden metrin turvavälimääräys poistuu. Maskia käyttämällä ja hygieniaohjeita noudattamalla tietyn mittaiset turvavälit eivät enää ole pakollisia, mutta riittävää turvaetäisyyttä suositellaan noudatettavan. 

Kaupungin toimintaan liittyvät opistokurssit, yleisöluennot ja kirjaston tilaisuudet alkavat noudattaen maskisuositusta ja hygieniaohjeistuksia. Uimahalli on avoinna. Seuraava kaupunginvaltuuston kokous 13.9.2021 järjestetään normaalisti valtuustosalissa. Paikalle voi tulla myös yleisöä, kun tilassa käytetään maskeja ja noudatetaan hyvää hygieniaa. 

Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koronatilanteeseen liittyen voit käydä katsomassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Tarkemmat paikalliset ohjeistukset koronatilanteeseen liittyen löytyvät Mänttä-Vilppulan kaupungin verkkosivuilta.
 

Ei-kiireelliset yhteydenotot ja kysymykset 
rajoituksiin ja linjauksiin liittyen voi jättää 
osoitteeseen: kaupunki@manttavilppula.fi
Kysymykset ohjataan hallintoylilääkärille 
ja kaupungin palvelualueille. 

Kiireelliset yhteydenotot ja kysymykset:

Tarja Marjamäki
hallintoylilääkäri
tarja.marjamaki@taidekaupunki.fi
044 728 8764

Anne Heusala
kaupunginjohtaja
anne.heusala@taidekaupunki.fi 
040 185 1275 

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555