Kotisivulle

Rajoitukset pysyvät ennallaan, suosittelemme vahvasti koronarokotusten ottamista

19.8.2021

Pirkanmaan tautitilanne on pysynyt leviämisvaiheessa, vaikka koronatilanne onkin hieman tasaantunut. Myös Mänttä-Vilppulassa tartunnan saaneita ja karanteenissa olevia henkilöitä on edelleen. Kehotammekin nyt kaikkia yli 12-vuotiaita ottamaan molemmat koronarokotteet sekä noudattamaan annettuja suosituksia ja rajoituksia. Näillä keinoilla saamme tautitilannetta rauhoitettua.


Käy ottamassa koronarokotteet

Mänttä-Vilppulan kaupunki suosittelee vahvasti koronarokotusten ottamista. Tilastot osoittavat, että täysi koronarokotussarja ehkäisee tehokkaasti sairaalahoidon tarvetta. Onkin siis tärkeää, että käyt ottamassa ensimmäisen rokotteen lisäksi myös tehosterokotteen.

Suosittelemme myös 12-15-vuotiaita ottamaan rokotuksen. Tämän ikäryhmän rokotukset on aloitettu Mänttä-Vilppulassa ja kouluilla järjestetään rokotuspäiviä. Lisätietoja ja rokotuspäivät voit katsoa tästä tiedotteesta.

Seuraava walk in –rokotuspäivä järjestetään Länsi-Koskelan koululla 28.8.2021. Tällöin on mahdollista tulla rokotukseen ilman ajanvarausta. Tuolloin on mahdollista aikaistaa myös tehostetta, mikäli 1. rokotteesta on kulunut 8 viikkoa.

Karanteenia ei ole suositeltavaa lyhentää koronatestillä

Tällä hetkellä koronaan altistuttua karanteeniaika on 10 päivää. Suosittelemme, ettei karanteenin lyhentämismahdollisuutta koronatestien avulla käytetä, koska se ruuhkauttaisi lisää jo kuormittunutta tartuntatautien torjuntatyötä.

Jos kuitenkin karanteeniaikaa halutaan välttämättä lyhentää perustellusta syystä, suosittelemme koronatestin ottamista yksityisellä sektorilla ja testituloksen toimittamista hallintoylilääkärille salattuna sähköpostina. Kaupungin palveluntuottaja Mäntänvuoren Terveys testaa edelleen kaikki, joilla on ilmennyt oireita. Näissä tapauksissa testeissä käyminen on erittäin tärkeää.

Suositukset ja rajoitukset pysyvät ennallaan Pirkanmaalla

Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koronatilanteeseen liittyen pysyvät ennallaan. Voit käydä katsomassa ne Pirkanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Paikalliset ohjeistukset koronatilanteeseen liittyen löytyvät Mänttä-Vilppulan kaupungin verkkosivuilta.

Aluehallintovirasto antoi harrastustoiminnan rajoituksiin tarkennuksen, jonka mukaan harrastustiloissa tulee olla mahdollisuus turvavälien säilyttämiseen. Esimerkiksi ryhmäharrastustunnilla sisätilassa voi olla korkeintaan sen verran osallistujia, että kaikki mahtuvat pitämään kahden metrin turvavälin. Jos harrastaessa kuitenkin aiheutuu lähikontakteja, tilaisuuden järjestäjällä ei ole velvollisuutta estää sitä. 
 

Ei-kiireelliset yhteydenotot ja kysymykset 
rajoituksiin ja linjauksiin liittyen voi jättää 
osoitteeseen: kaupunki@manttavilppula.fi
Kysymykset ohjataan hallintoylilääkärille 
ja kaupungin palvelualueille. 

Kiireelliset yhteydenotot ja kysymykset:

Tarja Marjamäki
hallintoylilääkäri
tarja.marjamaki@taidekaupunki.fi
044 728 8764

Anne Heusala
kaupunginjohtaja
anne.heusala@taidekaupunki.fi 
040 185 1275 

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555