Kotisivulle

Pirkanmaa on siirtynyt leviämisvaiheeseen, turvaohjeita noudatettava edelleen tarkasti

5.8.2021

Koronatautitapausten määrä on kesän aikana kasvanut ja tämän vuoksi Pirkanmaalla on siirrytty 3.8.2021 koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että turvatoimista ja rajoituksista on edelleen syytä pitää vahvasti kiinni. Tautitapauksia on esiintynyt kesän aikana ympäri Pirkanmaata ja myös Mänttä-Vilppulan alueella, joten kehotamme erityiseen varovaisuuteen ja ohjeiden noudattamiseen.


Suosittelemme koronarokotuksen ottamista

Rokotus on hyödyllinen suoja koronaa vastaan. Myös tilastot osoittavat, että kesän aikana Pirkanmaalla taudin saaneista puolet olivat täysin rokottamattomia ja lisäksi 35 % oli vain kertaalleen rokotettuja. Vain noin viisi prosenttia sairastuneista oli saanut täyden rokotussuojan ja tällaisissa tilanteissa sairastumiseen oli johtanut hyvin voimakas tai pitkäaikainen altistuminen. Suosittelemmekin kaikille koronarokotuksen ottamista. On tärkeää käydä myös ottamassa tehosterokote.

Rokotusajanvaraus on avoinna tällä hetkellä kaikille yli 16-vuotiaille sekä 12-15-vuotiaille vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville. Ajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta tai puhelimitse arkisin klo 9-12 numerosta 050 375 6505. Alle 16-vuotiaille rokotusaikoja annetaan ainoastaan puhelimitse.

Lisätietoja koronarokotuksista voit lukea Mäntänvuoren Terveyden verkkosivuilta

Käytä maskia, pidä riittävät turvavälit ja muista voimassa olevat rajoitukset

Maskia käyttämällä säilytät sekä oman että lähellä liikkuvien turvallisuuden. Käytä maskia kaikissa kohtaamisissa, etenkin sisätiloissa ja myös ulkona, jos turvaetäisyyksiä ei pystytä noudattamaan. Lisäksi huolehdi hyvästä hygieniasta. 

Aluehallintoviraston linjaukset turvaväleistä ja kokoontumisrajoituksista ovat voimassa 5.–29.8.2021. Turvavälien suhteen kokoontumisissa on varmistettava, että lähikontaktit voidaan välttää ja riittävät turvavälit säilyttää. Pirkanmaan alueella voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa. Myös tätä suurempia tilaisuuksia voi järjestää, jos tilaisuuden turvallisuus voidaan varmistaa noudattamalla THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta.

THL:n uuden ohjeen mukaisesti karanteenin kestoaika muilla kuin sairaalapotilailla ja hoivakotien asukkailla on 10 vuorokautta 2.8.2021 alkaen. Koronatestaus on Pirkanmaalla tällä hetkellä ruuhkautunut, jonka vuoksi suosittelemme, että karanteenissa olevat oireettomat eivät hakeutuisi testiin karanteeniaikaa lyhentääkseen.
Tavoitteena on aloittaa peruskoulut ja toisen asteen opetus lähiopetuksena. 

Kaikki voimassa olevat suositukset ja rajoitukset voi käydä katsomassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Paikalliset ohjeistukset koronatilanteeseen liittyen löytyvät Mänttä-Vilppulan kaupungin verkkosivuilta.
 

Ei-kiireelliset yhteydenotot ja kysymykset 
rajoituksiin ja linjauksiin liittyen voi jättää 
osoitteeseen: kaupunki@manttavilppula.fi
Kysymykset ohjataan hallintoylilääkärille 
ja kaupungin palvelualueille. 

Kiireelliset yhteydenotot ja kysymykset:

Tarja Marjamäki
hallintoylilääkäri
tarja.marjamaki@taidekaupunki.fi
044 728 8764

Anne Heusala
kaupunginjohtaja
anne.heusala@taidekaupunki.fi 
040 185 1275 

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555