Kotisivulle

Omaolo.fi -palvelu laajeni useilla uusilla oirearvioilla

8.10.2021

Kesäkuussa Mäntänvuoren Terveydessä laajennettiin sähköisiä palveluita ottamalla käyttöön valtakunnallinen Omaolo.fi –palvelu. Omaolosta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut nopeasti ja vaivattomasti kotisohvaltasi käsin – ympäri vuorokauden. Omaolo arvioi asiakkaan hoidon ja kiireellisyyden tarvetta ja ohjaa tarvittaessa ajanvaraukseen (verkko- tai puhelinajanvaraukseen tilanteesta riippuen). Omaolo.fi –palvelun käyttöönotto aloitettiin kesäkuussa koronavirustaudin oirearviolla. Lokakuun alussa Omaolon palvelut laajenivat useilla uusilla oirearvioilla.

Palvelu auttaa seuraavissa tilanteissa:

Omaolo.fi –sivustolla tehdään oirearvio, jonka perusteella Omaolo tekee hoidon tarpeen arvion. Hoidon tarpeen arvion perusteella Sinulle tarjoutuu mahdollisuus lähettää oirearvio terveydenhuollon ammattilaiselle. Terveydenhuollon ammattilainen on Sinuun yhteydessä jatkohoidosta joko sähköisesti Omaolon kautta tai puhelimitse mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään seuraavana arkipäivänä. Jos oirearvion lähettämiseen ei hoidon tarpeen arvion perusteella tarjoudu mahdollisuutta, saat Omaolosta joko itsehoito-ohjeet vaivan hoitamiseksi, tai yhteystiedot terveydenhuoltoon. Asiointi Omaolossa tapahtuu vahvan tunnistautumisen kautta ja yhteys on suojattu. Omaolossa voi asioida mihin vuorokauden aikaan tahansa ja paikasta riippumatta.

Oirearvioiden lisäksi Omaolossa voi arvioida, millaista tukea ja apua sosiaalipalveluista voi löytyä omaan tai läheisen elämäntilanteeseen. Arvion tulokset auttavat arvioimaan kannattaako tukea hakea. Lisäksi arviossa näkyy oman kunnan tai alueen ohjeet, joiden mukaan voi tarvittaessa toimia. Yhden arvion täyttäminen on helppoa ja vie vain muutaman minuutin. Omaolon palveluarvioihin sisältyvät arviot henkilökohtaisesta avusta, omaishoidosta ja liikkumisesta kodin ulkopuolella.

Omaolon lisäksi Pihlajalinna Terveyssovellus on edelleen normaalisti käytettävissä. Yhdessä nämä asiointitavat laajentavat sähköisten palveluiden tarjontaa. Lue lisää terveyssovelluksesta täältä. Omaoloon pääset kirjoittamalla osoitekenttään omaolo.fi tai klikkaamalla tästä.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555