Kotisivulle

Muodostelmaluistelua Kiinaan Mänttä-Vilppulan kautta

30.10.2017

Mänttä-Vilppulan kaupunki on vauhdittamassa suomalaista urheiluvientiä Kiinaan juuri solmitun sopimuksen kautta.

Pekingin koulutusviraston yhteistyökumppani Wisdom Sport ja suomalainen Finnish Sychronized Skating Academy, jonka takana on Suomen Jääkiekkoliiton ja SM-liigan entinen toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jossa suomalaista muodostelmaluistelun osaamista viedään Pekingin kouluihin ja samalla Kiinalaisia koululaisia ja opettajia tuodaan Suomeen leireilemään, pääpaikkanaan Mänttä-Vilppula.

Vuorinen luonnehtii sopimusta merkittäväksi.

- Tämä on todellinen päänavaus suomalaisen urheiluviennin ja erityisesti naisosaamisen sektorilla, joka ei olisi ollut mahdollista ilman Mänttä-Vilppulan erinomaisia suhteita Pekingiin ja tulevaan talviolympialaisten olympiakylän Shijingshanin kaupunginosaan.

- Olemme sopineet parhaiden suomalaisten valmentajien mahdollisuudesta auttaa tämän tehtävän suorittamisessa. Tämä on myös nuorille lahjakkaille valmentajille, luistelijoille ja koululaisille oivallinen mahdollisuus nähdä muodostelmaluistelua aivan uudesta näkökulmasta. Voimme osaltamme auttaa myös Muodostelmaluistelua mahdolliseksi Olympialajiksi 2022 Pekingin Talviolympialaisissa, lopettaa itsekin aikanaan Miesten ja Naisten jääkiekosta Italiassa Torinon Olympialaisissa vastuussa ollut Vuorinen.

Mäntän kaupunginjohtaja Esa Sirviö on tyytyväinen sopimuksen syntyyn.

- Mänttä-Vilppula on entistä vahvemmin istuttamassa jo alkaneen yhteistyönsä erityisesti Pekingin koulumaailmaan. Urheilu luo erinomaisen mahdollisuuden kulttuurien ja vuorovaikutuksen vaihtoon kansojemme ja nuorisomme välillä

- Yhteistyö mahdollistaa myös kaupunkiimme lisääntyvää kiinalaisten matkailua ja luistelijoiden tuomaa kaupunkikuvan elävöitymistä. Ja onhan meillä energiatalouden kannalta edelläkävijä jäähallikin, lopettaa Sirviö.

Konkreettisesti yhteistyö aloitetaan jo tämän talven aikana ja Pekingissä on ensimmäiset tanssi- ja liikuntapainotteiset koulut vahvistettu yhteistyökouluiksi, joissa panostetaan muodostelmaluisteluun. Parhaimmillaan lajista voi tulla Kiinassa nopeastikin erityisesti nuorten naisten oma laji, jossa Kiinan urheiluviranomaiset näkevät potentiaalisia menestymismahdollisuuksia myös Talviolympialaisissa.

Lisätietoja:
MW-Kehitys Oy, Kari Hokkanen p. 0400 533537
Jukka-Pekka Vuorinen, p. 0400 626 567

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555