Kotisivulle

Mänttä-Vilppulan terveyskeskuspalvelut siirtyvät Sarapihan sosiaali- ja terveyspalvelukeskukseen

5.3.2014

 

Mäntän sairaalassa sijaitsevat terveyskeskuspalvelut keskitetään Mänttä-Vilppulan kaupungin omiin tiloihin Sarapihan SoTe -palvelukeskukseen syksyyn 2014 mennessä. Terveyspalvelujen siirtämisen myötä osa Sarapihan palvelukeskuksesta nimetään Sarapihan sairaalaksi. Sarapihan sairaalaan keskitetään terveyskeskusvastaanottojen, vuodeosaston ja päivystyksen lisäksi myös Mänttä-Vilppulan hammashuolto. Sarapihan sairaalassa on mahdollisuus tuottaa myös erikoissairaanhoidon vastaanottopalveluita, jolloin erikoislääkäreiden konsultointeja voidaan hyödyntää esimerkiksi vanhuspalveluissa nykyistä paremmin.
Tilat on aikanaan rakennettu terveyskeskuspalveluita varten, joten suuria muutostöitä ei tarvitse tehdä. Tarvittavat muutos- ja rakennustyöt pyritään aloittamaan mahdollisimman pian. Remontti- ja rakennustöiden toteuttamiseen osallistuu Mänttä-Vilppulan kaupungin lisäksi myös Pihlajalinna ja Mäntänvuoren Terveys. Kaupungin suunnitelmissa on lisäksi Sarapihan välittömään läheisyyteen rakennettava vuonna 2015 valmistuva 60-paikkainen tehostetun palveluasumisen ympärivuorokautinen yksikkö, jolloin terveyspalvelut ovat tukemassa myös ko. yksikön tarpeita.
Palveluiden siirtyessä Sarapihaan, on Mänttä-Vilppulan kaupunginhallitus irtisanonut kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin välisen vuokrasopimuksen Mäntän sairaalan tiloista kokouksessaan 3.3.2014. Irtisanottu vuokrasopimus kattaa Mäntän sairaalasta yhteensä 1610 m2 toimitilaa. Tilojen vuokrakustannuksia on tullut kaupungille vuositasolla yhteensä noin 300.000 €. Mäntän sairaalan tilojen nykyinen vuokrataso on poikkeuksellisen korkea verrattuna yleiseen vuokratasoon vastaavista tiloista muualla Suomessa. Kaupunki on irtisanonut myös Sarapihassa toimivan Sarahovin vuokrasopimuksen ottaessaan vuokratilat omaan käyttöönsä terveyskeskuksen vuodeosaston siirtyessä Sarapihaan.
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on kaupungin saaman tiedon mukaan aloittanut selvitystyön Mäntän sairaalan kiinteistön myynnistä. Mänttä-Vilppulan kaupunki ei ole kiinnostunut sairaalan kiinteistön ostamisesta, koska kaupungilla on mahdollisuus järjestää perusterveydenhuollon ja myös tarvittavat erikoissairaanhoidon vastaanottopalvelut omassa kiinteistössään Sarapihassa.
Mänttä-Vilppulan kaupungin omistamassa sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksessa Sarapihassa on aikaisemmin tuotettu kaupungin terveyskeskuspalvelut. Perusterveydenhuollon palveluiden järjestämisen siirryttyä Pirkanmaan sairaanhoitopiirille vuoden 2002 alusta, terveyskeskuspalvelut siirrettiin vuonna 2004 kaupungin keskustasta sivummalla sijaitsevaan Mäntän sairaalaan.
Kotiuttamalla terveyspalvelut Sarapihan sosiaali- ja terveyspalvelukeskukseen lähipalveluiksi, kyetään kaupunkilaisia palvelemaan jatkossa aikaisempaa paremmin. Muutoksen myötä palveluiden saatavuus, laatu ja kustannustaso vastaavat kaupungin ja kaupunkilaisten tarpeita ja toiveita.
Myös henkilökunnan näkökulmasta suunniteltu muutos on positiivinen, kun terveydenhuollon työyhteisö keskittyy saman katon alle lähemmäs muita sote –palveluita ja sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteistyötä kyetään tiivistämään ja asiakaspalvelua parantamaan entisestään.
 
Lisätietoa
Esa Sirviö, kaupunginjohtaja, Mänttä-Vilppulan kaupunki, puh. 0400 975 211
Juha Rautio, toimitusjohtaja, Mäntänvuoren Terveys Oy, puh. 040 828 1269

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555