Kotisivulle

Mänttä-Vilppulan kaupunki päättää tammikuussa osallistumisestaan Sassin kehittämishankkeeseen

16.1.2020

Mänttä-Vilppulan kaupunki päättää tammikuussa osallistumisestaan Lakeside Airpark Finland
-hankkeeseen. Hankkeen myötä Sassin alueella alkaa laaja kiinteistökehittäminen.

Lakeside Airpark Finland on laaja kiinteistökehityshanke Mänttä-Vilppulan Sassissa. Alueelle on tarkoitus rakentaa uutta, ekologista yritystoimintaa ja asumiskonsepteja, luoda laadukkaita liiketoiminta- ja matkailupalveluita sekä vahvistaa uudistettavan pienlentokentän toimintaa. Rakentamisen suunnitellaan käynnistyvän kesällä 2020 ja kestävän 5-6 vuotta. Hankkeen toteuttaa mänttävilppulalainen Lakeside Airpark Finland Oy ja sen rahoittaa italialaisen Osanna Group Srl:n suomalainen tytäryhtiö Osanna ACI Finland Oy. Investoinnin kokonaisbudjetti on 250 M€.

Mänttä-Vilppulan kaupungin Yrke Kiinteistöt Oy:n valmisteleman Lakeside Airpark Finland -hankkeen suunnittelu on edennyt loppusuoralle. Kehitysyhtiön hallitus käsitteli ja hyväksyi kokouksessaan 8.1.2020 hankkeen toiminta- ja rahoitussuunnitelman omalta osaltaan. Seuraavaksi asia etenee kaupunginhallituksen päätöksentekoon 20.1.2020 ja edelleen kaupunginvaltuuston päätettäväksi 27.1.2020.

Hankkeen toteuttamisesta vastaa Lakeside Airpark Finland Oy, jonka toiseksi omistajaksi kehitysyhtiön ohella tulee 81 % osuudella hankkeen rahoittaja. Hankeyhtiönä Lakeside Airpark Finland Oy vastaa mm. kaiken alueelle tarvittavan infrastruktuurin ja kiinteistöjen rakentamisesta. Kansainvälisiä kiinteistökehittämishankkeita rahoittava italialainen Osanna Group Srl. toimii Suomessa tytäryhtiönsä Osanna ACI Finland Oy:n kautta.

Hanke on ison mittakaavan piristysruiske paikallisesti ja alueellisesti. ” Paikallistaloudellisesti hanke on mittava. Sillä tulee olemaan erittäin suuri positiivinen vaikutus koko lähialueen talouselämään ja palvelutarjontaan. Mahdollisuudet hankkeessa ovat suuret.”, kertoo kaupunginjohtaja Markus Auvinen.

”Airparkin toteutus rahoitetaan yksityisestä lähteestä, jonka lisäksi erillisissä kohteissa myös kansalliset tukirahoitukset ovat tärkeitä. Rahoitukseen on avautunut mahdollisuus Airparkin ainoalaatuisen kokonaiskonseptin ansiosta. Selvitysten perusteella rahoittaja luottaa konseptin toimivuuteen ja hankkeen kannattavuuteen”, jatkaa Yrke Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Otto Huttunen.

Kaupungilla on tärkeä mahdollistajan rooli, jossa on rajatut ja hallitut riskit.  Tehtävänä on huolehtia maankäytöstä ja hankkeen tarvitsemista palveluista.

”Hanketta on valmisteltu pitkään luottamuksellisesti ja nyt kun rahoittaja on hyväksynyt neuvotellut sopimukset, on aika siirtyä julkiseen päätöksentekoon. Hankkeen yksityiskohdat avautuvat julkisuuteen kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyiden myötä”, toteavat Markus Auvinen ja Otto Huttunen.

Lisätietoja asiasta antavat:

Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja                
Markus Auvinen                                                    
044 300 1811                                                          

Yrke Kiinteistöt Oy toimitusjohtaja
Otto Huttunen
050 441 3249

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555