Kotisivulle

Mänttä-Vilppulan ja saksalaisen Simmernin kaupungit solmivat ystävyyskuntasopimuksen

10.5.2019

Mänttä-Vilppulan kaupungin delegaatio vieraili Saksan Simmernissä 5.-8. toukokuuta. Vierailun aikana Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen ja saksalaisen Simmernin kaupunginjohtaja dr. Andreas Nikolay allekirjoittivat ystävyyskaupunkisopimuksen. Sopimuksesta oli käyty alustavia neuvotteluja jo helmikuussa, jolloin Simmernistä kävi vastaavasti pieni vierasjoukko Mänttä-Vilppulan kaupungin vieraana.

Mänttä-Vilppulasta on tehty yhteistyötä Simmernin seudulle jo reilun kymmenen vuoden ajan ensin Ylä-Pirkanmaan Seutuyhdistyksen ja sen jälkeen Maaseudun kehittämisyhdistys Poko ry:n toimesta. Ystävyyskuntasuhde nähdäänkin luontevana jatkumona pitkäjänteiselle yhteistyölle, jota alueet ovat vuosien varrella tehneet muun muassa elinkeinoelämän kehittämisen parissa. Yhteistyötä on tehty Reinin alueella sijaitsevien Leader-ryhmien LAG Hunsrückin ja LAG Welterbe Oberes Mittelrheintalin kanssa. Sopimuksen myötä Simmern on Mänttä-Vilppulan ensimmäinen Keski-Euroopassa sijaitseva ystävyyskaupunki.

Kansainvälisen yhteistyön nähdään molempia kaupunkeja hyödyttävänä muun muassa osaamisen vaihdon ja yhteistyöhankkeiden muodossa. Mänttä-Vilppulan ja muiden pienempien suomalaiskaupunkien tavoin myös Saksassa kärsitään samoista ongelmista, kuten väen vähenemisestä ja väestörakenteen muutoksista. Simmern sijaitsee Lounais-Saksassa Rheinland-Pflazin osavaltiossa ja siellä asuu noin 8 000 asukasta.

-Ystävyyskuntasopimuksen tarkoituksena on luoda pitkäaikainen ystävyyskuntasuhde ja tämän myötä edistää yhteiskunnallisen, taloudellisen ja kulttuurielämän vaihtoa kuntalaisten etujen mukaisesti.

- Mietimme yhteistyökuvioita muun muassa taiteen, kulttuurin, koulutuksen, nuorisotyön ja elinkeinotoiminnan saroilla. Kaikki Simmernin ja Mänttä-Vilppulan kaupunkien väliset toimenpiteet tulevat pohjautumaan vastavuoroisuuteen ja niitä järjestetään kaupunkien taloudellisten resurssien puitteissa, kiteyttää kaupunginjohtaja Markus Auvinen.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555