Kotisivulle

Mäntänvuoren portaat nimettiin Lydia Widemanin mukaan

27.6.2019

Mäntänvuoren uudet portaat vihittiin keskiviikkona käyttöön vanhan hyppyrimäen montussa järjestetyssä tilaisuudessa. Vihkimisen yhteydessä paljastettiin, että portaat on nimetty Suomen ensimmäisen naispuolisen maastohiihdon Olympiavoittajan, Lydia Widemanin, mukaan.

Nimi-idean isänä toimi lehdistöneuvos Pekka Kivelä. Nimellä on haluttu kunnioittaa Vilppulassa syntynyttä ja myös Mäntänvuoressa ahkerasti harjoitellutta Lydia Widemania. Uudet portaat on numeroitu ja numero on merkattu joka kymmenenteen portaaseen.

- Nimen taustalla on ajatus siitä, että myös pieneltä paikkakunnalta voi uutteralla harjoittelulla nousta huipulle. Mäntänvuoren huipulle pääsemisen eteen on tehtävä työtä, sillä sinne kiivetessä on askellettava kaikkiaan 218 porrasta. Myös Lydia Wideman teki paljon työtä päästäkseen suomalaisen maastohiihdon huipulle, valaisee kaupungin liikuntasihteeri Jari Ahvenjärvi.

Naimisiinmenon myötä hiihtäjäkonkari tunnettiin Lydia Wideman-Lehtosena. Viimeiset vuodet hän kantoi maailman vanhimman elossa olevan Olympiavoittajan titteliä. Wideman-Lehtonen nukkui pois tämän vuoden huhtikuussa. Ennen sitä hän ehti tulla tietoiseksi Mäntänvuoren uusista portaista. Hän myös omakätisesti allekirjoitti sopimuksen ja antoi luvan portaiden nimeämiseen.

Mäntänvuoren raput ovat näyttävä ilmestys. Syksymmällä iltojen pimetessä niihin saadaan myös valaistus, joten kiipeäminen onnistuu hämärämmässäkin. Valaistu reitti johtaa Mäntän kentältä aina vuoren huipulle asti.

Uudet portaat toteutuivat Lions Club Mäntän, Vilppulan Vankilan sekä SASKY Koulutuskuntayhtymän yhteistyöllä. Jari Ahvenjärvi kiittää kaikkia hankkeessa mukana olleita tahoja.

- Suuret kiitokset jälleen kerran myös maanomistaja Finsilvalle, jonka kanssa yhteistyö on aina sujunut hyvin, kiittelee Ahvenjärvi.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555