Kotisivulle

Kuntalaisaloite.fi palvelee nyt myös Taidekaupungissa

26.9.2019

Taidekaupunkilainen, nyt voit jättää kuntalaisaloitteen myös kuntalaisaloite.fi-palvelussa.

Mänttä-Vilppulan kaupunki on ottanut käyttöönsä oikeusministeriön ylläpitämän verkkopalvelun, jossa mänttävilppulalaiset voivat jättää kotikuntaansa koskevia kuntalaisaloitteita kuntalakiin perustuvan oikeutensa mukaisesti. Kuntalaisaloite.fi-palvelun käyttöönotolla kehitetään Taidekaupungin kuntalaisdemokratiaa.

Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa voit tehdä kuntalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita. Kuntalaisaloitteita voit seurata muun muassa kunnittain, aloitteen tilan ja kerätyn äänimäärän mukaan.

Aloitteen tekijä hyötyy palvelusta, sillä se lisää jätetyn aloitteen näkyvyyttä ja helpottaa nimien keräämistä aloitteeseen. Omien henkilötietojen hallinta on palvelussa myös vaivattomampaa, oli kyse sitten aloitteen tekijästä tai aloitteen kannattajasta.

Kuntalaisaloitteita voit edelleen jättää myös sähköisesti ja kirjeitse kaupungin kirjaamoon. Lisäksi kuntalaiset voivat vaikuttaa kaupungin asioihin jättämällä palautetta asiointilomakkeella tai ottamalla yhteyttä asianomaiseen viranhaltijaan. Mänttä-Vilppulassa on ollut vuodesta 2018 lähtien käytössä myös erillinen karttapohjainen palautekanava, jonka kautta oman palautteensa voi merkitä karttaan.

Lisätietoja kuntalaisaloitteesta sekä ohjeita sen jättämisestä kaupungin sivustolla Osallistu ja vaikuta.

Tänä vuonna kuntalaisaloitteita on jätetty kaupungin kirjaamoon muun muassa Vankan rakennuksen ja rautatieaseman puolesta, vesistökunnostushankkeen käynnistämiseksi kolmen kunnan alueella ja savusaunan rakentamiseksi uimahallin yhteyteen.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555