Kotisivulle

Kulttuuripääkaupunkihanke toi Mänttä-Vilppulaan tehokkaan käsiparin

25.4.2019

Mänttä-Vilppula hakee Kulttuuripääkaupunki 2016 -statusta aktiivisena pääkuntakumppanina Tampereen kaupungin rinnalla. Yhteistyössä on mukana myös muita Pirkanmaan kuntia. Kulttuuripääkaupunkihaku käynnistettiin lauantaina 30.3. yhteisissä avajaisissa Tampereen Hiedanrannan raffissa teollisuusmiljöössä. Samassa tilaisuudessa julkistettiin uuden tuotantokoordinaattorin valinta. Vilppulalaislähtöinen filosofian maisteri Sipriina Ritaranta aloittaa työt torstaina 25.4.

Sipriina Ritarannalla on Mänttä-Vilppulassa selkeä kotikenttäetu ja hän tuntee hyvin alueen kulttuurielämän. Kulttuurityön kokemusta Sipriina on kartuttanut myös pääkaupunkiseudulla viestintä- ja kulttuurituottamisen tehtävissä. Vaikka liikkuva työ vie Sipriinaa usein myös Tampereelle ja muihin kumppanuuskuntiin, niin hänet tavoittaa välillä myös Mänttä-Vilppulan kaupungintalon toisessa kerroksessa sijaitsevasta työhuoneestaan.

Työhön Sipriina Ritaranta tartuu suurella innolla. Hänen sydäntään lähellä on erityisesti rakkaan kotipaikan Mänttä-Vilppulan, mutta samalla myös koko Pirkanmaan kulttuurityön kehittäminen.

Mänttä-Vilppulan kaupunki  ja Serlachius-museot ovat tehneet yhteisen valmistelusopimuksen, jolla haetaan osaamisvoimaa ja resursseja kulttuuripääkaupunkihakuun.

– Kulttuuripääkaupunkihankkeen pääkuntakumppanina olemme valmistelleet uuden kulttuuristrategiamme, jossa kansainvälistyminen ja yhteistyö maakuntamme keskuskaupungin kanssa nostetaan vahvasti esille. Panostamalla kulttuuriin lisäämme kuntalaisten yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia, synnytämme lisää työpaikkoja, vahvistamme alueen matkailuelinkeinoja ja vaikutamme Mänttä-Vilppulan konkreettiseen kaupunkikuvaan, Mänttä-Vilppulan vt. kulttuurijohtaja Antti Korkka korostaa.

Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen kertoo, että Mänttä-Vilppulalle yhteistyö Tampereen kanssa on ainutlaatuista ja vaikuttavaa.

– Haluamme nostaa Tampere 2026 -prosessissa Mänttä-Vilppulan esiin eurooppalaisena edelläkävijä siinä, miten pikkukaupunki tekee kulttuurista ja siihen liittyvästä kansallisesta ja kansainvälisestä verkostoitumisesta sekä omasta brändistään menestystekijän teollisen rakennemuutoksen jälkeen, Sivonen linjaa.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555