Kotisivulle

Koulujen kerhotarjonnasta on lähetetty tietoa koteihin

25.8.2021

Harrastamisen Suomen mallin kerhotarjonta on nyt esillä ja kerhoihin voi alkaa ilmoittautua mukaan. Ilmoittautumislinkit on lähetetty koteihin Wilman kautta ja ne näkyvät myös alla olevassa tekstissä.


Ilmoittautuminen

Lapsille ja nuorille jaetaan tai on jaettu koulukohtaiset tiedotteet kerhotarjonnasta. Oheisella linkillä voitte tehdä harrastuskerhovalinnat.

Linkin kautta ilmoittautuminen on mahdollista sunnuntaihin 29.8. klo 23.59 saakka. Tieto kerhoon valitsemisesta tulee ilmoittautumisessa annettuun sähköpostiin järjestelmän kautta viikon 35 (30.8.–3.9.) aikana. Vapautuneista kerhopaikoista ilmoitetaan harrastamisen Suomen mallin sivuilla maanantaina 20.9.2021 alkaen.

Ilmoittautuneiden määrät ratkaisevat kerhon toteutumisen ja Harrastamisen Suomen Mallin työryhmä pidättää oikeuden tehdä muutoksia tarjontaan tai aikatauluihin. Kaikille emme voi taata kaikista mieleisintä kerhoa ja osa kerhoista on saatavilla vain pienelle kohderyhmälle, mutta monta mukavaa harrastusta on luvassa.

Lisätietoa Mänttä-Vilppulan Harrastamisen Suomen Mallista ja kerhokuvaukset kouluittain löydätte Harrastamisen Suomen Mallin sivustolta.

Oppilaat voivat ilmoittautua yhteen oman koulun harrastukseen. Harrastus on maksuton ja vapaaehtoinen. Harrastukset toteutetaan koulupäivän yhteydessä (alussa, sisällä tai lopussa). Kaikki Mänttä-Vilppulan koululaiset ja peruskoulut saavat osallistua hankkeeseen. Hankkeen avulla pyritään tarjoamaan jokaiselle peruskouluikäiselle lapselle tai nuorelle yksi mieluinen harrastustunti viikossa koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Suomen malli tarjoaa oppilaille yhden maksuttoman harrastustunnin viikossa koko lukuvuoden ajan.

Kerhojen ohjaajat ovat eri alojen harrastajia, ammattilaisia sekä lasten ja nuorten parissa työskenteleviä 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä sekä alueella toimivia yrityksiä ja yhteisöjä.

Vakuuttaminen

Harrastustunnin aikana oppilaat ovat kaupungin/toimintaa järjestävien tahojen vakuutusten piirissä. Vakuutusturvaa voi halutessaan lisätä lapsen omalla tapaturmavakuutuksella etenkin liikunnallisissa lajeissa.

Kerhoihin siirtyminen ja odotusajat

Suurin osa kerhoista toteutuu koululaisille tutuissa paikoissa koululla tai sen lähiympäristössä. Huoltajien on hyvä sopia lapsensa ja nuorensa kanssa, miten toimia kerhoihin siirtyessä tai kerhon alkua odottaessa, sillä kerhot eivät ole koulun järjestämää toimintaa eikä odotusajalle ole pääsääntöisesti järjestetty valvontaa.

Koulupolkuaan aloittaville koululaisille (1-2 lk:t) on yritetty järjestää kerhot heti oppituntien päätyttyä ilman odotusta siten, että kerhon vetäjä on vastassa aina samassa paikassa. Iltapäivätoiminnasta voi käydä osallistumassa kerhoon ja palata sitten takaisin jatkamaan iltapäivätoimintaa. Huoltajien on hyvä tiedottaa ip-ohjaajia lapsen kerhon ajankohdasta.

Koronaturvallisuus

Lasten- ja nuorten harrastustoimintaa koskevat eri ohjeistukset, kuin koulun toimintaa ja seuraamme tiiviisti alueellisen pandemiaryhmän ohjeistuksia. Tärkeää on, että oireisena tai sairaana ei tulla harrastamaan, noudatetaan hygieniaohjeita ja kokoonnutaan pysyvällä harrastusryhmällä. Lisätietoa löytyy tästä linkistä.

Etsivä harrastustoiminta

Tärkeä osa toimintaa on etsivä harrastustoiminta, jonka tavoitteena on löytää ne lapset ja nuoret, joilla ei ole ennestään yhtään harrastusta. Koulunuoriso-ohjaajat toimivat lasten ja nuorten apuna, mikäli sopivaa harrastusta on vaikeaa löytää tai tarvitsee aloittamiseen tukea.

Suomen ja Mänttä-Vilppulan mallin harrastustoiminnan lähtökohtana on luoda harrastustoimintaa, joka pohjautuu lasten ja nuorten omiin toiveisiin. Kehitämme Harrastamisen Suomen mallin kautta aiempaa kattavampia ja vaikuttavampia tapoja lasten ja nuorten kuulemiseen myös harrastustoiveista.

Tämä Harrastamisen Suomen mallin vuosi on ensimmäinen kaupungissamme, ja keväällä olemme varmasti monta kokemusta rikkaampia. Vuoden aikana saamme paljon arvokasta lisätietoa seuraavan vuoden kerhojen suunnitteluun ja ehkä vanhempiakin runsaammin mukaan vetämään harrastuskerhoja!

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555