Kotisivulle

Koronatodistus eli koronapassi Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella

19.11.2021

EU:n koronatodistus eli koronapassi koostuu kolmesta eri todistuksesta:

Suomessa koronatodistuksen saa Omakannasta. Todistuksessa on tiedot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Koronatodistus toimii myös koronapassina.

Tallenna tai tulosta koronatodistus eli koronapassi itsellesi Omakannasta

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Mikäli todistus ei näy Omakannassa tai et pääse kirjautumaan Omakantaan

Lähetä todistuspyyntö ja yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen koronarokotus.mvt@pihlajalinna.fi tai soita numeroon 045-1046200 arkisin ma-pe klo 9-11.

Todistus postitetaan sinulle kotiin viikon sisällä tai vaihtoehtoisesti voit noutaa sen terveysasemalta viikon kuluttua yhteydenotostasi.

Kirjoita sähköpostin otsikkoon todistuksen tulostus

Viestiosioon seuraavat asiat:

Virallinen sukunimi ja etunimi, syntymäaikasi muodossa pp.kk.vvvv sekä voimassa oleva puhelinnumero. Kirjoita viestiin myös kaikkien saamiesi koronarokotteiden päivämäärät ja missä olet saanut rokotuksen. Jos olet sairastanut koronavirustaudin, kirjoita viestiin positiivisen koronatestituloksen ajankohta.

Otsikko: Todistuksen tulostus
Viesti:
Meikäläinen, Matti 1.1.1980
040 1234567
1. rokote: 20.4.2021, Vilppulan terveysasema
2. rokote: 30.6.2021, Länsi-Koskelan koulu

Yli 10-vuotiaan huoltaja ei näe lapsen todistusta Omakannassa

Alaikäinen voi itse kirjautua Omakantaan. Tällöin hänellä täytyy olla käytössään tunnistautumisväline, kuten verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Todistus on saatavilla hänelle itselleen, vaikka se ei näkyisi huoltajalle. Huomaathan, että vaikka yli 10-vuotiaan huoltaja ei näe Omakannassa lapsen koronatodistusta, se ei tarkoita, että järjestelmässä olisi virhe tai todistus ei olisi muodostunut Omakantaan.

Jos alaikäisellä ei ole omaa pääsyä Omakantaan, pyydetään huoltajaa lähettämään sähköpostia osoitteeseen koronarokotus.mvt@pihlajalinna.fi. Jos tarvitset todistukset useammasta huollettavastasi, voit kirjata kaikkien tiedot samaan viestiin. Viestiin lapsen tiedot: sukunimi, etunimi, syntymäaika, huoltajan tai asianomaisen puhelinnumero. Tulostamme todistuksen ja postitamme sen viikon sisällä.

Todistuksen voi myös noutaa Sarapihan terveysasemalta lääkärin vastaanoton kansliasta. Ota mukaan oma sekä alaikäisen henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti.

HUOM! Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat eivät pysty antamaan koronatodistusta, sillä heillä ei ole pääsyä järjestelmään, josta todistus tulostetaan.

Koronapassi voimassa 6 kuukautta sairastumisesta

Koronavirustaudin sairastaneilla koronapassi on voimassa 180 päivää positiivisesta koronavirusnäytteestä. EU:n koronatodistuksen saa myös silloin, kun henkilö on saanut kaksi koronavirusrokotetta tai hänellä on enintään 72 tuntia vanha negatiivinen koronavirustestitulos. Myös sairastetusta koronavirustaudista ja yhdestä rokoteannoksesta saa Suomessa toimivan koronapassin.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555