Kotisivulle

Koronatilannetiedote 5.1.2022: Pirkanmaa odottaa Länsi- ja Sisä-Suomen AVI:n jatkopäätöstä tapahtuma- ja tilarajoituksista.

5.1.2022

Tartuntojen määrä on voimakkaassa nousussa

Tällä hetkellä Mänttä-Vilppulassa on 17 koronavirusinfektioon sairastunutta eristyksessä ja Juupajoella 14.  Tartuntojen määrä on voimakkaassa nousussa koko Suomessa ja myös Pirkanmaalla. Todennäköisesti nousun aiheuttajana on joulunpyhistä lähtien tapahtunut omikron- virusmuunnoksen leviäminen joulujuhlien – ja vierailujen seurauksena.

Lievissä flunssaoireissa tulee jäädä kotiin toipumaan. Kotitesti on käyttökelpoinen tapa selvittää koronavirusinfektion mahdollisuutta. Positiivinen kotitestitulos tulee varmistaa vielä terveyskeskuksen PCR-koronatestillä, jos tarvitaan virallinen tartuntatautilääkärin tekemä päätös eristyksestä esimerkiksi työntekijän tartuntatautipäivärahaa varten.  Laboratoriotestatuista positiivisten osuus on nousussa ollen Pirkanmaalla nyt 33,3%.

Pirkanmaalla odotetaan aluehallintoviraston jatkopäätöstä tapahtuma- ja tilarajoituksista

Tapahtuma- ja tilarajoituksia esitetään Pirkanmaalla jatkettaviksi pienillä lievennyksillä. Asiasta kertoi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki. Pirkanmaalla odotetaan asiasta aluehallintoviraston päätöstä keskiviikon 5. tammikuuta aikana. Koronanyrkki esittää aluehallintovirastolle, että tapahtumarajoitukset jatkuvat sisätiloissa 8. –22. tammikuuta 2022. Esityksen perusteella ulkotapahtumia voisi järjestää 8. tammikuuta alkaen. Koronanyrkki kuitenkin suosittelee, että ulkotapahtumissa ei olisi ruoka- tai juomatarjoilua, jotta maskeja voidaan käyttää koko tapahtuman ajan.

Lisäksi koronanyrkki esittää, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) luokittelemat korkean ja kohtalaisen riskin harrastus- ja virkistystilat pidetään suljettuina 8. –22. tammikuuta. Mahdollinen päätös koskee esimerkiksi kuorolaulun, sisäliikuntapuistojen, kamppailulajien sekä joukkue- ja ryhmäliikunnan tiloja. Sen sijaan vähäisen riskin tilat, kuten yksilölajien harrastustilat (mukaan luettuina kuntosalit) ja kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta, voisivat toimia normaalisti turva- ja hygieniavaatimukset huomioiden.

Kasvomaskien käyttö jatkuu työpaikoilla ja kouluissa

Kasvomaskien käyttö jatkuu työpaikoilla ja sen käyttöä suositellaan vahvasti kaikissa sisällä tapahtuvissa asioinneissa muun muassa kaupoissa ja aluevaalien äänestyspäivissä.

Oppilaat palaavat joululomalta kouluun ensi viikolla. Kouluissa käytetään maskeja 4. luokasta ylöspäin. Maskeja käytetään myös koulukuljetuksissa.

Rokotukset ja 8.1 walk-in rokotuspäivä

Tällä hetkellä 3. rokotuksia annetaan 50 vuotta täyttäneille ja kaikille riskiryhmäryhmäläisille. Yli 5-vuotiaiden lasten rokotukset ovat myös käynnistyneet.

5-11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Ilman ajanvarausta on mahdollista saada walk in –päivinä ensimmäinen tai toinen koronarokotus, ja seuraava walk-in tilaisuus järjestetään Mäntässä jo lauantaina 8.1. klo 9-14 Länsi-Koskelan koulun rokotuspisteellä. Tuossa walk in -päivässä on tarjolla myös influenssarokotteita riskiryhmäläisille.

Rokotuspisteelle on varattu Pfizerin Comirnaty -rokotetta alle 30-vuotiaille miehille ensimmäistä, toista ja kolmatta rokotusta varten. 

THL suosittelee koronarokotetta myös kaikille raskaana oleville. Raskaana oleva voi ottaa koronarokotteen missä tahansa raskauden vaiheessa.

Ei-kiireelliset yhteydenotot ja kysymykset
voi jättää osoitteeseen: kaupunki@manttavilppula.fi.
Kysymykset ohjataan hallintoylilääkärille
ja kaupungin palvelualueille.

Kiireelliset yhteydenotot ja kysymykset:

Tarja Marjamäki
hallintoylilääkäri
tarja.marjamaki@taidekaupunki.fi
044 728 8764

Anne Heusala
kaupunginjohtaja
anne.heusala@taidekaupunki.fi
040 185 1275

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555