Kotisivulle

Koronatilannetiedote 18.11.2021

18.11.2021

Koronaviruksen tartuntamäärät ovat kasvussa Pirkanmaalla. Tartunnat ovat lisääntyneet kaikissa alle 60-vuotiaiden ikäryhmissä ja tauti leviää herkästi etenkin perhepiirissä. Myös Mänttä-Vilppulassa koronavirusta on liikkeellä. Valitettavasti tautitilanne ei siis ole vielä helpottamassa ja varovaisuutta sekä turvaohjeistuksia täytyy edelleen tarkasti noudattaa.


Suositukset tapahtumiin ja kokoontumisiin

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittaa edelleen, että rokottamattomat henkilöt eivät toistaiseksi osallistuisi korkean riskin tapahtumiin. Näitä ovat isot yleisötapahtumat ilman yksilöityä istumapaikkaa, anniskeluravintolat, kontaktilajit (ei koske lapsia ja nuoria) ja yhteislaulutilaisuudet.

Pirkanmaalla odotetaan Aluehallintoviraston päätöstä mahdollisiin kokoontumisrajoituksiin. Näihin liittyen myös koronapassin käyttö voisi lisääntyä tapahtumissa ja kokoontumisissa. Mänttä-Vilppulan kaupunki seuraa päätöksiä rajoituksista ja harkitsee myös koronapassin käyttöönottoa korkean riskin tilaisuuksissa.

Kaupungin tilat ovat vielä pääsääntöisesti kiinni ulkopuoliselta käytöltä. Tällä pyritään välttämään suurien joukkojen kokoontumista ja toimimaan turvallisesti. Kuitenkin kaupungintalon ala-aulan näyttelytila sekä Taidekaupungin Asiointipiste ovat avoinna arkisin. Kokoustiloista yhdistyksille ovat varattavissa Parkkivuoren urheilutalon kokoustila (kyselyt jari.ahvenjarvi@taidekaupunki.fi) sekä Mäntän ja Kolhon kirjastojen kokoustilat (kyselyt kirjastoilta). Näissä edellä mainituissa tiloissa on tehty tarkat ohjeet ja suunnitelmat turvalliseen käyttöön.

Rokotus ja maskien käyttö tuovat parasta suojaa

Ensisijainen keino vähentää tartuntamääriä ja suojata itseään ja läheisiään on koronarokotusten ottaminen. Uusimpien tutkimusten mukaan rokottamattomilla on 19-kertainen riski joutua sairaalahoitoon ja 33-kertainen riski joutua tehohoitoon koronavirusinfektion vuoksi. Rokotus suojaa siis hyvin vakavalta tautimuodolta. Lisäksi kaksi rokotetta saaneilla on mahdollista saada käyttöönsä koronapassi joko Omakannan kanta.fi-sivulta tai paperisena tulosteena terveydenhuollosta. Koronapassina toimii EU:n koronatodistus ja se helpottaa liikkumista sekä tapahtumiin osallistumista.

Rokotuksen lisäksi myös maskien käyttö tuo suojaa koronavirukselta. Pirkanmaalla on voimassa vahva maskisuositus ja maskeja tulisi käyttää kaikissa kohtaamisissa etenkin sisätiloissa, joissa on paljon muita ihmisiä.


Ei-kiireelliset yhteydenotot ja kysymykset voi jättää osoitteeseen: kaupunki@manttavilppula.fi.
Kysymykset ohjataan hallintoylilääkärille ja kaupungin palvelualueille.

Kiireelliset yhteydenotot ja kysymykset:

Tarja Marjamäki
hallintoylilääkäri
tarja.marjamaki@taidekaupunki.fi
044 728 8764

Anne Heusala
kaupunginjohtaja
anne.heusala@taidekaupunki.fi
040 185 1275

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555