Kotisivulle

Koronarokotuksen ajanvaraus avoinna kaikille 16 vuotta täyttäneille

1.7.2021

Koronarokotusajan voivat varata nyt kaikki 16 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat (vuonna 2005 ja aiemmin syntyneet) kuntalaiset.

 

12 vuotta täyttäneiden riskiryhmiin kuuluvien lasten ja nuorten koronarokotukset myös käynnissä.

Rokotetta tarjotaan Thl:n ohjeen mukaisesti 12–15-vuotiaille vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluville. Lasten riskiryhmät ovat samat kuin 16 vuotta täyttäneiden riskiryhmät, jotka on aiemmin määritelty koronarokotusjärjestystä varten. Poikkeuksena aikuisten riskiryhmiin on ainoastaan ylipaino, jonka arvioimiseksi THL suosittelee käytettävän lasten painoindeksiä eli ISO-BMI:tä. Lasten painoindeksi huomioi lasten ja nuorten kehon mittasuhteet ja niiden muuttumisen lapsen kasvaessa. ISO-BMI:n alarajaksi suositellaan 35:ttä, joka kuvaa tässä ikäryhmässä vaikeaa ylipainoisuutta.

12–18-vuotiaille annetaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta, sillä se on ainoa koronarokote, jolla on tällä hetkellä myyntilupa 12 vuotta täyttäneiden rokottamiseen. Euroopan komissio hyväksyi 28.5. Biontech-Pfizerin koronarokotteen myyntiluvan laajentamisen koskemaan myös 12–15-vuotiaita.

Alaikäinen voi päättää rokotuksesta kehitystasonsa mukaisesti. Kuten muidenkin rokotteiden kohdalla, alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei ole kykenevä päättämään hoidostaan itse, rokotuspäätökseen tarvitaan huoltajien suostumus (suostumuslomakkeen voi tulostaa tästä). Lisätietoja riskiryhmistä sekä 12-15 vuotiaiden nuorten rokotuksista löydät edellä mainituista linkeistä.

Ajanvaraus

12–15 –vuotiaiden rokotusaika varataan puhelimitse numerosta 050 375 6505.

Puhelinajanvaraus on avoinna ma-pe klo 9-12.

Yli 16-vuotiaat voivat varata ajan 1. rokotukseen sähköisesti täältä VERKKOAJANVARAUS tai puhelimitse numerosta 050 375 6505. Katso tästä ohje verkkoajanvaraukseen

Pihlajalinna terveyssovelluksen kautta voi myös edelleen olla yhteydessä erilaisissa rokotukseen liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää terveyssovelluksesta täältä

Huom. rokotusajan voi varata ainoastaan yllä mainituista kanavista, hoitajapuhelinpalvelu palvelee muissa ajanvarausasioissa.

Saapuvien rokotteiden määrä tiedetään noin viikkoa etukäteen ja aikoja ajanvaraukseen avataan tämän aikataulun sekä THL:n ohjeistaman rokotusjärjestyksen mukaisesti. Mikäli verkkoajanvarauksessa ei näy rokoteaikoja, aikoja ei silloin ole vapaana. Rokotukset toteutetaan kulloinkin käytettävissä olevalla rokotevalmisteella. Verkkoajanvarauksessa on selkeästi näkyvillä, mikä rokotevalmiste on kulloinkin käytössä. Ajanvarauksesta näkee myös rokotuspaikan. Sähköinen ajanvaraus on käytössä vain 1. annoksiin, aika tehosterokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Tehosterokotusajanvarauksiin liittyvät muutokset tulee hoitaa koronasähköpostin (koronarokotus.mvt@pihlajalinna.fi) kautta tai puhelimitse.

Tehosterokotuksista tärkeää huomioitavaa

Huomioithan, että ensimmäisen rokotuksen yhteydessä saat ajan tehosterokotukseen 12 viikon päähän. Ajan voi siirtää vain pakottavasta syystä kuten sairastumisen vuoksi. Tehosterokotus annetaan aina samassa paikassa kuin ensimmäinen rokote. On erittäin tärkeää noudattaa annettua tehosterokotuksen aikaa. THL:n ohjeen mukaan tehosteväliä mRNA-rokotteilla ei pidä alittaa. Rokotteita saapuu kullekin viikolle tarkka määrä laskettuna tehosteannoksia varten. Matkat ja muut menot tulisi järjestää sen mukaan, että rokotukseen tullaan ajallaan.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Rokotteita annetaan THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeita rokotukseen tulevalle löydät täältä: ohjeita rokotukseen tulevalle

Rokotuspaikka kerrotaan ajanvarauksen yhteydessä:

Rokotuksiin liittyviä kysymyksiä ja tiedusteluja voi osoittaa sähköpostiosoitteeseen koronarokotus.mvt@pihlajalinna.fi

THL:n sivuilta näet tarkat päiväkohtaiset rokotuskattavuus -prosentit (%) ikäryhmittäin: Rokotuskattavuus (%) ikäryhmittäin alueella Mänttä-Vilppula

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555