Kotisivulle

Koronarajoituksiin ja suosituksiin muutoksia – muun muassa maskisuositus kuudesluokkalaisista ylöspäin

15.1.2021

Pirkanmaalla koronatilanne on pysynyt pääosin rauhallisena, mutta rajoituksia ja suosituksia on edelleen voimassa, jottei tilanne pääsisi huonontumaan. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on tiistaina linjannut uusia suosituksia, joita otetaan käyttöön myös Mänttä-Vilppulassa.

Maskisuositus laajenee koskemaan kaikkia kuudesluokkalaisista ylöspäin. Uimahallissa järjestetään lasten ja nuorten ohjattujen ryhmien lisäksi toimintaa eläkeläisille ja lääkinnällistä kuntoutusta tarvitseville. Autere-opisto siirtyy etäopetukseen lukuun ottamatta lasten- ja nuorten kursseja. Kirjaston palvelutoiminta jatkuu aiempien rajoitusten mukaisina ja nuorisopalveluissa toteutetaan ohjattuja harrastusryhmiä ennakkoilmoittautumisella. 

Maskisuositus tulee voimaan kuudesluokkalaisista ylöspäin

Mänttä-Vilppulassa otetaan käyttöön laajennettu maskisuositus, joka koskee kaikkia kuudesluokkalaisista ylöspäin. Kaupunki hankkii oppilaille maskit kouluun ja koulumatkoille.

Maskeja suositellaan käytettäväksi kaikissa tilanteissa, joissa tapahtuu kohtaamisia. Maskien käytön lisäksi on muistettava riittävät turvavälit, käsihygienia ja yskimishygienia.

Eläkeläiset ja kuntoutujat uimahalliin erikseen määriteltyinä aikoina 

Uimahalli on avattu jo aiemmin lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Uimahallissa on mahdollista 17.1. alkaen toiminta myös eläkeläisille (eläkeläiskortilla) sekä niille, joille uinti on osa lääkinnällistä kuntoutusta, molemmat asiakasryhmät erikseen määriteltyinä aikoina ja ennakkoilmoittautumisella. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet uimahallin verkkosivuilta. Uimahallissa saa ryhmässä olla enintään 10 henkilöä turvallisuusohjeita noudattaen. 

Autere-opisto etäopetukseen

Autere-opiston kevätlukukausi aloitetaan etäopetuksena, paitsi alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta, joka voidaan aloittaa lähiopetuksena enintään 10 hengen ryhmässä. Autere-opisto tiedottaa erikseen kursseista, jotka voidaan aloittaa etäopetuksena. Muut kurssit siirtyvät toteutettavaksi myöhemmin. Opettajille ja opiskelijoille tiedotetaan kurssien muutoksista. Autere-opiston kevään yleisöluennot on toistaiseksi peruttu.

Henkilöstön työskentely etänä

Kaupungin työntekijät työskentelevät pääsääntöisesti etänä, jos se on työtehtävän kannalta mahdollista. Asiakaspalvelua toteutetaan edelleen ajanvarauksella. Etätyöskentelyä suositellaan myös yksityisille työpaikoille.

Koronarokotukset ovat alkaneet myös Mänttä-Vilppulassa

Mänttä-Vilppulan kaupungissa on aloitettu koronarokotukset tiistaina 12.1. Kuusikymmentä ensimmäistä rokotetta on annettu. Rokotuksen saivat ensihoidon, infektiovastaanoton ja koronanäytteenoton henkilöstön jäseniä sekä muutama työntekijä Sarapihan tehostetun palveluasumisen yksiköstä ja kaikki tehostetun palveluasumisen yksikön asukkaat. Rokotteita on tulossa lisää ja niiden jakamisesta tiedotetaan heti kun tarkempia tietoja saadaan. 


Lisätietoja:

Tarja Marjamäki
Hallintoylilääkäri
tarja.marjamaki@taidekaupunki.fi
044 728 8764

Pirkko Lindström
Vs. kaupunginjohtaja
pirkko.lindstrom@taidekaupunki.fi
040 185 1275

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
35800 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555