Kotisivulle

Kiinalaisrehtorit, -opettajat ja -oppilaat vierailivat Taidekaupungissa

30.8.2018

Kaikkiaan 81 kiinalaisrehtoria, -opettajaa ja -oppilasta vieraili Mänttä-Vilppulan kouluilla 17.8.

Vieraat kävivät Mäntässä Koskelan ja Savosenmäen kouluilla sekä Vilppulassa yhteiskoululla. Vierailun tarkoituksena oli ammentaa oppia laadukkaasta suomalaisesta koulujärjestelmästä. Kouluihin tutustumisen ja tuntien seuraamisen jälkeen vierailijoille oli järjestetty monenlaista mukavaa ohjelmaa, josta vastasivat sivistysjohtaja Taina Peltonen sekä koulujen opettajat. Kiinalaisvieraiden matkan mahdollisti Ficea.

Koska kiinalaisvieraita oli paljon, heidät jaettiin kouluihin seuraavasti:

Pekingin Tsinghuasta (university high school) viraili 19 oppilasta kahden opettajan kanssa Koskelan yläkoulussa perjantaina. Päivän ohjelmassa oli tutustuminen oppitunteihin, kuten kuvataiteen, biologian, englannin kielen, kotitalouden ja käsityön tunteihin. Lopuksi vieraat leipoivat yläkoulun oppilaiden kanssa pullia.

- Päivä oli erittäin onnistunut ja kansainvälisyys oli tervetullutta heti lukuvuoden alkuun. Vieraat saivat nauttia päivän päätteeksi leipomistaan pullista. Taisi maistua erittäin hyvin, koska syömättä jääneet pullat lähtivät matkaevääksi bussiin, kertoi sivistysjohtaja Taina Peltonen.

Savosenmäen koulussa vieraili 30 rehtoria ja opettajaa Chongqingista. Osa heistä oli hallinnon hankkeen yhteistyökoulusta. Kouluun tutustumisen ja tuntien seuraamisen jälkeen vieraat saivat nähdä ja tehdä taidetta Shpero palloilla (robottiohjaus).

Vilppulan yhteiskoulussa puolestaan tehtiin kasvomagneetteja Veli-Pekka Lampisen ja Jari Rantalan opastuksella. Yhteiskoululle saapui 30 rehtoria ja opettajaa, joukossa myös ministeriön edustaja. Vieraat saapuivat Guangzhousta, Pekingistä, Chengdusta, Jinanista ja Cangzhousta.

Sivistysjohtaja Taina Peltonen oli monelle kiinalaisvieraalle tuttu jo kesäkuun lopun Kiinan vierailun aikana pitämältään Chongqingin luennolta. 
- Moni tunnisti nähneensä minut jo luentovideolta. Uusiakin tuttavuuksia kyllä tuli, iloitsi Taina Peltonen.

Kooste: Taina Peltonen ja rehtorit Pasi Kekko, Katri Tuominen ja Pasi Venäläinen

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555