Kotisivulle

Kaupunkitaidetta skeittiparkkiin

2.6.2023

Mänttä-Vilppulan kaupungin julkisen taiteen hankinta kohdennettiin tänä vuonna skeitti- ja pumptrack -alueelle. Viime vuonna valmistuneesta kohteesta on tullut supersuosittu. Alueen suunnittelussa on huomioitu alusta asti taideteoksen toteuttaminen. Teos on hankittu tilaustyönä Mäntän kuvataideviikoilta ja se tulee osaksi kaupungin taidekokoelmaa.

- Taideteoksen toteutus tunnettujen taiteilijoiden tekemänä tulee varmasti innostamaan kaikkia alueen käyttäjiä ja vierailijoita. On hienoa saada aktiivikäytössä oleva kaupunkikohde osaksi tämän vuoden Kuvataideviikkojen näkyvyyttä, iloitsee kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluista vastaava kulttuuripäällikkö Antti Korkka.

Skeitti- ja pumptrack -alueen taideteoksen tekijät ovat Peetu Liesinen, J.P Köykkä ja Kim Somervuori. Taiteilijakolmikko on mukana yhteisteoksella myös Pekilon näyttelyssä, jonka ovat kuratoineet Minna Suoniemi ja Petri Ala-Maunus. 

- Meillä on kokemusta sekä skeittailusta että isojen graffitien ja seinämuraalien toteuttamisesta, joten oli hienoa, että pääsimme toteuttamaan kaupunkitilaan pysyvän teoksen juuri tälle skeittipaikalle, Köykkä, Liesinen ja Somervuori myhäilevät.

Kolmikko toteutti teoksen skeitti- ja pumptrackin kaarevan seinämän ulkopintaan. Musta puu ja vaneri saivat iloisen väriset ovaalit pintaansa. Kuva-aiheissa on sekä esittäviä aineksia kuten maapallo, mutta myös geometrisia aiheita ja puhdasta väri-ilottelua. 

- Raikkaat ovaalit väripinnat nousevat hienosti tummasta asfaltista, Mäntän kuvataideviikkojen toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen ja kuraattori Petri Ala-Maunus ihastelevat. - Teos on myös osa Kuvataideviikkojen ohjelmistoa, joten Pumptrack-rata saa kesän aikana myös uutta yleisöä kaupungilla vierailevista taideturisteista ja lapsiperheistä, Nyrhinen uskoo.  

Teoksen nimi The World Keeps on Spinning in to the Future löytyy kaarevan seinämän kaupungin puoleisesta päädystä.

- Tämä teos tavallaan kommentoi myös Pekilolle toteuttamaamme teosta, jonka nimi on World Shut your Mouth, taiteilijakolmikko kertoo.


Lisätiedot

Antti Korkka, kulttuuripäällikkö 
Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut 
Mänttä-Vilppulan kaupunki 
+358 (0)44 4288 210 
antti.korkka@taidekaupunki.fi

Tiina Nyrhinen, toiminnanjohtaja 
Mäntän kuvataideviikot 
+358 (0)44 2599 194 
toiminnanjohtaja@kuvataideviikot.fi 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555