Kotisivulle

Kansallinen veteraanipäivä Mänttä-Vilppulassa 27.4.

27.4.2020

Kansallista veteraanipäivää vietetään tänä keväänä 34. kertaa. Talvisodan päättymisestä tuli 13. päivä maaliskuuta kuluneeksi 80 vuotta ja Lapin sodan päättymisestä huhtikuun 27. päivä 75 vuotta.

Yhteinen veteraanipäivämme toteutuu koronavirusepidemian vuoksi poikkeusoloissa kodeissamme. Paikallisten veteraani- ja reserviläisjärjestöjen yh­teistyöllä Mänttä-Vilppulan kaupunki ja Mänttä-Vilppulan seurakunta järjestivät veteraanipäivän seppeleenlaskut Mäntän, Vilppulan ja Pohjas­lahden sankarimuistomerkeillä klo 12. Vilppulassa laskettiin seppele myös Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille.

Mänttä-Vilppulan kaupunki lähetti yhdessä seurakunnan kanssa kirjetervehdyksen kaikille veteraaneille.
- Veteraanipäivänä on hyvä pysähtyä ja kiittää veteraanien tärkeää työtä Suomen vapauden puolesta. Rauha on jatkunut niistä päivistä lähtien ja me nuoremmat sukupolvet saamme olla kiitollisia kaikista uhrauksista, joita he maallemme ovat antaneet. Yhteisenä tehtävänämme on viedä veteraanien perintöä eteenpäin, kertoo veteraanipäivän tapahtumia organisoinut Mänttä-Vilppulan kulttuurijohtaja Antti Korkka.

Tervehdyksessä haluttiin viestiä, kuinka veteraanisukupolven antama arvoperintö on se kivijalka, jolle rakennetaan myös tulevaisuutta. Suomi on ollut kansakuntana perinteisesti vahva epävarmuuden aikana, koettelivatpa meitä sodat tai sai­raudet. Yhteiskunnallinen vakaus ja eheys ovat voimavaramme ja niitä on syytä varjella.
- Tästäkin kevään koettelemuksesta selvitään, toteavat seppeleenlaskuissa mukana olleet kaupunginjohtaja Markus Auvinen ja vs. kirkkoherra Saila Munukka viitaten tämänhetkiseen kamppailuumme koronavirusepidemian keskellä.

Mäntän seppeleenlaskussa reserviläiset Jani Julku, Jussi Katajamäki ja Mika Tahkio sekä kaupunginjohtaja Markus Auvinen.

Vilppulan seppeleenlaskuissa reserviläiset Simo Haapala ja Toivo Vehmaanperä sekä vs. kirkkoherra Saila Munukka ja kulttuurijohtaja Antti Korkka.

Pohjaslahden seppeleen laskivat Minna Pessinen ja Heli Kujala 

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555