Kotisivulle

Influenssarokotukset Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella 2020

23.10.2020

Rokotuksilla pystytään vähentämään influenssatartuntojen määrää, vakavan influenssan ilmaantuvuutta sekä sen aiheuttamia jälkitauteja. Kun et itse sairastu, et tartuta muita. Tänä vuonna rokotusten merkitys on entisestään kasvanut. Influenssaan sairastuva on alttiimpi saamaan myös koronavirusinfektion!

 

Mäntänvuoren Terveys aloittaa joukkorokotukset marraskuun lopulla rokotteiden saavuttua. Jotta voimme järjestää rokotukset mahdollisimman turvallisesti koronapandemiatilanteessa, vältämme useiden ihmisten yhtäaikaista kokoontumista samoihin tiloihin. Rokotukset järjestetään siksi vain ajanvarauksella.

Rokotuspäiviä järjestetään ajanvarauksella Mänttä-Vilppulassa, Juupajoella, Pohjaslahdella ja Kolhossa seuraavasti:

Vilppulan terveysasema 21.11., 22.11., 28.11., 29.11.
Mäntän terveysasema, Sarapiha 14.11, 5.12.
Juupajoen terveysasema 30.11., 1.12.
Pohjaslahti 3.12.
Kolho 20.11., 27.11.

Rokotusajat ovat varattavissa Pihlajalinna-terveyssovelluksen chatissa arkisin klo 8 – 15.30. Ajan voi varata myös 9.-13.11. välisenä aikana puhelimitse numerosta 050 375 6505 (numero vain influenssarokotuksen ajanvaraukseen) ma-to klo 8.30 – 15.30, pe klo 8.30 – 14.15. Ajanvarausnumeron ruuhkautumisen välttämiseksi pyydämme käyttämään ajanvaraukseen ensisijaisesti terveyssovellusta. 

Pyydämme huomioimaan, että pelkkää rokotusta varten tarvittavat ajat tulee varata niille osotetuilta rokotuspäiviltä edellä mainituista kanavista.

Rokotusajalle tulee saapua vain täysin terveenä, lieviäkään flunssan oireita ei saa olla. Huomioimme rokotuspäivinä 1-2 metrin turvavälit ja hyvän käsihygienian. Suosittelemme myös suunenäsuojaimen käyttöä odotustiloissa.

Ruuhkien välttämiseksi toivomme asiakkaiden saapuvan paikalle mahdollisimman lähellä omaa varattua aikaa, ilman ajanvarausta ei näille rokotusajoille ole tänä vuonna mahdollista tulla.

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä:

Rokotteita annetaan myös muun varatun käynnin yhteydessä hoitajien vastaanotoilla neuvoloissa ja terveysasemilla.Kotihoidon hoitajat rokottavat kotikäynneillä kotihoidon asiakkaat ja hoitajat käyvät vanhusten palveluasumisen yksiköissä rokottamassa.

Osa työnantajista tarjoaa rokotuksen työntekijöilleen työterveyshuollon kautta. Muut kuin edellä mainittuihin riskiryhmiin kuuluvat voivat hankkia rokotteen apteekista lääkärin reseptillä ja varata ajan joukkorokotuspäiville. Pistettävä influenssarokote voidaan antaa kuuden kuukauden ikäiselle lapselle. Sitä nuorempia lapsia voidaan suojata epäsuorasti rokottamalla heidän vanhempiaan ja muita läheisiä. Nenäsumuterokote voidaan antaa 2–6-vuotiaille. Alle kouluikäisten lasten rokotukset annetaan lastenneuvolassa, ajanvaraus oman terveydenhoitajan kautta. Kouluikäisten lasten/nuorten rokotukset hoidetaan kouluissa ja oppilaitoksissa, tarkemmat ohjeistukset tulevat Wilma-järjestelmän kautta.

Ajanvaraus influenssarokotukseen Pihlajalinna-terveyssovelluksessa

JOS SINULLA EI VIELÄ OLE PIHLAJALINNA-TERVEYSSOVELLUSTA

  1. Aloita lataamalla Pihlajalinna-sovellus ilmaiseksi App Storesta tai Google Playsta.
  2. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla.
  3. Ensimmäisellä kerralla luot oman PIN-koodin, jolla jatkossa kirjaudut palveluun.
  4. Nyt olet valmis aloittamaan terveyssovelluksen käytön. Alla ohjeet rokotusajan varaamiseen.

AJANVARAUS INFLUENSSAROKOTUKSEEN

  1. Avaa Pihlajalinna-terveyssovellus ja syötä henkilökohtainen PIN-koodi.
  2. Valitse siirry etävastaanotolle.
  3. Mikä seuraavista asioista kuvaa tilannettasi parhaiten? Valitse MUU ASIA.
  4. Seuraavaksi tulee valita millä tavalla haluat asioida, valitse Mänttä-Vilppulan kaupungin asiakkaana ja aloita etävastaanotto.
  5. Chat-keskusteluyhteys hoitajalle aukeaa, odotathan rauhassa, hoitaja aloittaa keskustelun. Kerro hoitajalle, että haluat varata ajan influenssarokotukseen.

Pihlajalinna-terveyssovelluksen lataaminen ja ajan varaaminen chat-vastaanoton kautta ovat maksuttomia.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555