Kotisivulle

EU-koronatodistus nyt Omakannassa

1.7.2021

EU:n koronarokotustodistus on nyt saatavilla Omakannassa. Kaksi muuta EU:n koronatodistuksista eli testitulostodistus ja todistus sairastetusta koronavirustaudista tulevat Omakantaan 14.7.21 alkaen.

EU:n koronarokotustodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Todistus on maksuton. Mikäli koronarokotuksesta on yli viikko eikä koronarokotustodistus ole saatavilla Omakannasta ja asiakas tarvitsee todistuksen, voi ottaa yhteyttä numeroon 050 375 6505.

Jatkossa rokotustodistus on saatavilla Omakannasta viimeistään 5 vuorokauden kuluessa rokotuksesta. Jokainen rokotettu saa Omakannasta koronarokotustodistuksen, jonka voi itse tulostaa. Lisäksi toisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan.

Todistuksen saa noudattamalla seuraavia ohjeita:
1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa rokotustodistus (pdf)". Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä.

Henkilöt, jotka eivät käytä Omakanta-palvelua tai valtuuta toista henkilöä käyttämään sitä puolestaan, saavat terveydenhuollosta muun todistuksen koronarokotuksesta. Heinäkuulla on tulossa käyttöön kansallinen palvelu, jonka avulla koronatodistus voidaan terveysasemillamme tulostaa niille, jotka eivät käytä Omakanta-palvelua. Toistaiseksi käytössä on terveysasemalla hoitajan täyttämä koronatodistus -lomake, mikäli rokotustodistus ei ole saatavilla Omakannassa.

Matkailuun liittyvät kysymykset

THL ohjeita matkailuun liittyen löytyy linkistä: Matkustaminen ja koronaviruspandemia - Infektiotaudit ja rokotukset - THL

Jos suunnittelet matkaa ulkomaille, ota huomioon, että maat voivat rajoittaa maahantuloa. Tarkista ajantasaiset maahantulo- ja karanteenimääräykset ennen matkaa. Kannattaa myös selvittää etukäteen, vaaditaanko maahan tulevilta matkailijoilta negatiivinen koronatestitulos. Suomesta ulkomaille suuntautuvan matkustamisen vuoksi tehtävät covid-19-testit toteutetaan yksityisellä sektorilla.

Kun palaat Suomeen, edessä voi olla terveystarkastus ja yksi tai kaksi koronatestiä sekä vapaaehtoinen kontaktien välttäminen, kunnes saat negatiivisen tuloksen 72 tunnin testistä. Suomeen saapuvien matkustajien covid-19-testaus tehdään julkisessa terveydenhuollossa ja on maksutonta.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555