Kotisivulle

Elenian tiedote: Turvallinen työskentely sähköverkon läheisyydessä

25.10.2019

Kaivutyöt tai konetyöskentely metsä- ja peltotöissä ilmalinjan läheisyydessä aiheuttavat valitettavan usein sähköverkkovaurioita, kun kuntalaiset tekevät itse tai teettävät kaivutöitä omistamillaan tai hallinnoimillaan kiinteistöillä.

Sähköverkon vaurio on turvallisuusriski työn suorittajalle ja ulkopuolisille. Vaurio voi aiheuttaa sähkökatkon sekä kustannuksia ja haittoja vaurioiden aiheuttajille, asiakkaille ja sähköverkkoyhtiölle. Ihmisten aiheuttamat verkkovauriot voidaan ehkäistä hyvällä suunnittelulla ja ennakoivilla toimenpiteillä. Suosittelemme hyödyntämään maksuttomia palvelujamme, joilla voidaan varmistaa turvallinen työskentely sähköverkon läheisyydessä.
 
Maakaapeleita on sijoitettu infrareittejä hyödyntäen, mutta myös puistoalueille, pelloille, vesistöihin ja metsiin. Kaapeleita voi sijaita yllättävissäkin paikoissa, taajamien lisäksi myös harvaan asutulla tai asumattomalla seudulla. Ennen kaivutyöhön ryhtymistä on selvitettävä, sijaitseeko kaivualueella kaapeleita. Sijaintitiedot kaivualueen kaapeleista ovat saatavilla kartalle merkittyinä maksuttomasta palvelusta www.kaivulupa.fi

Jos alueella sijaitsee kaapeleita, maksuton näyttöpalvelu merkitsee ne maastoon tilauksesta. Kaivutöissä on muistettava 1-2 metrin turvaetäisyys jännitteiseen maakaapeliin.
Tutustu turvalliseen työskentelyyn sähköverkon läheisyydessä.

Ohjeet ja tiedot palveluista löytyvät myös Elenian verkkosivuilta alla olevista linkeistä.

​https://www.elenia.fi/sahko/kaapelinnaytto
https://www.elenia.fi/sahko/keskeytysjarjestelyt
https://www.elenia.fi/sahko/puunkaatoapu

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555