Kotisivulle

Elämän Värit –räsymattoprojekti oli yksi MEKKU-hankkeen suurimmista ponnistuksista

30.4.2018

Elämän Värit -räsymattoprojektin myynnistä saatu tuotto lahjoitettiin perjantaina 27.4. Mänttä-Vilppulan ikäihmisten ulkoilutus- ja lukupalveluihin sekä viriketoiminnan jatkumisen turvaamiseen.

Elämän Värit -räsymattoa työstettiin Mänttä-Vilppulassa kaikkiaan seitsemän kuukauden ajan vuonna 2017. Lopputuloksena syntyi Suomen pisin 70 senttiä leveä räsymatto, joka yhteisöllisen projektin päätteeksi pätkittiin ja myytiin. Ennätysmatolla oli pituutta kaikkiaan 318 metriä 60 senttiä. 

4000 euron myyntituotto jaettiin kaikkiaan neljän yhdistyksen kesken. SPR Mäntän osasto, SPR Vilppulan osasto, Mänttä-Vilppulan Eläkeläiset ja Mäntän ja Vilppulan Seniorit pokkasivat kukin 1000 euron lahjakortin. Elämän Värit -räsymaton pääorganisoija oli Mänttä-Vilppulan Elävä Kaupunkikeskusta (MEKKU) -hanke yhteistyössä Taitokeskus Mäntän ja Mänttä-Vilppulan kaupungin kanssa.

Lahjoitustilaisuudessa Mäntän pop-up -toimistolla juotiin samalla MEKKU -hankkeen päätöskahvit. Kesäkuussa 2016 alkanut hanke päättyy 30. huhtikuuta.

-Elämän Värit -räsymattoprojekti oli yksi suurimmista hankkeen aikana tehdyistä yksittäisistä ponnistuksista. Projektiin osallistui eri tavoin suuri joukko ihmisiä niin paikkakunnalta kuin kauempaakin aina ulkomaita myöten. Kesällä projekti tarjosi mukavan kesätyön kaikkiaan viidelle 15-17-vuotialle nuorelle, kertoo MEKKU -hankkeen projektipäällikkö Mari Tastula.

 

MEKKU-hankkeen rahoitus tuli ELY-keskukselta ja PoKo ry:ltä. Hanketta isännöi MW-Kehitys Oy. Hankkeen myötä Mäntän keskustassa sijaitseva pop-up -toimisto täyttyi räsymaton kudontaprojektin ohella myös lukuisista muista tapahtumista, vierailevista pop-up kaupoista sekä taide- sekä muista mielenkiintoisista näyttelyistä. Hanke toi vireyttä alueelle myös pop-up -toimiston ulkopuolella järjestettävien tapahtumien myötä.
-Joulun alla hanke koordinoi esimerkiksi Mäntän Joulutori -tapahtuman, kertoo Tastula.

Mänttä-Vilppulan Elävä kaupunkikeskusta -hankkeen päätarkoitus oli kaupunkikeskustan elinvoiman lisääminen. Pyrkimyksenä oli saattaa alkuun viihtyisämmän keskustan luomistyö. On tärkeää, että kaupunkikeskusta on sellainen, että siellä on mukava asioida, kannattava yrittää ja omistaa kiinteistöjä. Erilaisten hankkeen puitteissa järjestettyjen tapahtumien toivottiin aktivoivan keskusta-alueita ja tuovan samalla lisää asiakkaita kivijalkakauppoihin. Etupäässä hanke keskittyi pop-up toimiston sijainnin myötä Mäntän keskustaan, mutta eri tavoin iloa saatiin kanavoitua myös Mänttä-Vilppulan toiseen päätaajamaan, Vilppulaan.

-Kesällä yhteistyössä Mäntän kuvataideviikkojen kanssa tuotiin väriä sekä Mänttään että Vilppulaan. Mäntässä kaupunkilaisten ja vierailijoiden iloksi maalattiin Kauppakadulla sijaitseva talo. Vilppulassa puolestaan keskustori sai katumaalausten myötä uuden ilmeen, kertoo Tastula.

MEKKU -hankkeen puitteissa koottiin yhteen myös Mäntän ja Vilppulan kivijalkakauppiaita ja perustettiin Ostoksilla Taidekaupungissa -verkosto. Ostoksilla Taidekaupungissa -verkostoon kuuluvat yritykset tunnistetaan omasta sinivalkoisesta logosta. Ryhmällä on Facebookissa myös oma sivustonsa, jossa jaetaan Taidekaupungin kivijalkakauppojen kuumimmat tarjoukset. Ryhmä jää hankkeen päätyttyäkin elämään ja siihen voivat osallistua kaikki halukkaat yrittäjät.

-Ryhmän tarkoitus on yhteistyön voimaan perustuen lisätä alueen liikkeiden houkuttelevuutta. Pienen kivijalkakaupan on yksin vaikea kilpailla suuria ostoskeskuksia ja lukuisia verkkokauppoja vastaan. Yhdessä pienet liikkeet muodostavat kuitenkin paikkakunnalla varsin suuren ja laadukkaan kokonaisuuden. Tätä verkostoa on mahdollista hyödyntää monella tavoin esimerkiksi markkinoinnissa, kertoo Tastula

Mari Tastula iloitsee siitä, että MEKKU-hankkeen aikana luotu konsepti jää osittain elämään hankeen päätyttyä. Myös pop-up -tilaan tulee jatkaja. Yrittäjä Minna Jyväsjärvi-Kiviranta siirtyy Unelmien Helmiä -yrityksensä kanssa uuteen tilaan ja jatkaa samalla MEKKU-hankkeen aloittamaa näyteikkunamyyntiä. Myös erilaiset hankkeen ajalta tutut tapahtumat ovat mahdollisia edelleen jatkossa. Uudella yrittäjällä on myös roppakaupalla kehitysideoita, joiden toteutusta hän sormet syyhyten odottaa.

-Tämä on paras mahdollinen palkinto tehdystä työstä, kiittää Mari Tastula.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555