Kotisivulle

Tilinpäätöksen valmistelu loppusuoralla

8.3.2019

Alkuvuosi on startannut vauhdilla, tilinpäätöksen valmistelu on kiihkeimmillään ja kohta loppusuoralla. Monenlaisia hankkeitakin on vireillä. Yksi Taidekaupungin merkittävistä hankkeista, kulttuuripääkaupunkiohjelman valmistelutyö Tampereen pääkuntakumppanina on myös lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle.

Kulttuuripääkaupunkihankkeen ohjausryhmä on kokoontunut Tampereella jo kaksi kertaa. Taidekaupunkia ohjausryhmässä edustavat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marika Ala-Herttuala sekä allekirjoittanut. Edessämme on erittäin mielenkiintoinen yhteistyöhanke ja ensimmäisten kokemuksien perusteella voi todeta, että yhteistyö Tampereen kanssa tuntuu hyvältä ja luontevalta. Myös se on tullut selväksi, että Tampereen edustajat arvostavat Taidekaupunkiamme ja näkevät sen merkityksen ja arvon yhteishankkeessamme. Mukana hankkeessa on lisäksi monia muita Pirkanmaan kuntia. Tällä hetkellä hankkeeseen ollaan rekrytoimassa Mänttä-Vilppulan toimesta tuotantokoordinaattoria, joka tulee aloittamaan työnsä maaliskuussa.

Tänä keväänä harjoitetaan taas demokratiaa konkreettisella tasolla kun olemme valmistautumassa kevään vaalikoitoksiin. Eduskuntavaalit järjestetään huhtikuussa ja tämän jälkeen ovat vuorossa EU-vaalit toukokuussa. Vaalit tuovatkin aina kaupungintalolle pientä extravipinää muodossa jos toisessa. 

Kaupunki on valmistellut alkuvuoden aikana myös uusia yhteistyökuvioita Keski-Eurooppaan. Saksalainen Simmernin kaupunki lähestyi Mänttä-Vilppulaa kirjeellä toiveenaan ystävyyskuntatoiminnan rakentaminen kaupunkien välille. Yhteydenotto tuotti nopeasti hedelmää, ja Simmernistä saapui delegaatio Mänttä-Vilppulan kaupungin vieraaksi 17.-20. helmikuuta.  Vierailun aikana luotiin suuntaviivat ystävyyskuntatoiminnan tavoitteille ja konkreettisille sisällöille. Kansainvälisen yhteistyön merkitys ja ystävyyskuntatoiminnan mahdollistamat verkostot nähdään molemmissa kaupungeissa erittäin tärkeinä. Yhteistyötä halutaan vahvistaa ja kehittää erityisesti kulttuurin, talouden, elinkeinotoiminnan ja koulutuksen saroilla. Ystävyyskaupunkisopimus on menossa päätöksentekoon kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuuston 25.3. kokoukseen.  
 
Mänttä-Vilppulan kaupunki viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuottaan. Tärkeästä merkkipaalusta huolimatta on tärkeä muistaa, että Vilppulalla ja Mäntällä on molemmilla myös oma historia. Tänään juhlistetaan vilppulalaisten perinteistä juhlaa Vilpun päivää Vilppulan kunnantalolla klo 12 alkaen mukavan ohjelman ja kahvitarjoilun merkeissä. Juhlinta jatkuu vielä illalla Rientolassa, jossa on luvassa vanhan ajan iltamat.
 
Hyvää Vilpun päivää ja naistenpäivää toivottaen,
 
Markus Auvinen
kaupunginjohtaja  

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
35800 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555