Kotisivulle

Suurten muutosten vuosi

8.11.2019

Mänttä-Vilppulan kaupungin vuotta 2019 ovat värittäneet suuret muutokset ja myös henkilöstövaihdokset. Yksi suurimmista meneillään olevista muutoksista on organisaatiouudistus, joka astuu voimaan 1.1.2020 alkaen.

Talousnäkymien osalta elämme kunnissa tällä hetkellä poikkeuksellisen haastavia aikoja. Omankin kaupunkimme talous on painumassa reippaasti arvioitua enemmän alijäämäiseksi. Tähän ovat syynä muun muassa oletettua alhaisemmat verotulot sekä valtionosuuksien leikkaukset minkä osalta isoin kuoppa on juuri vuodessa 2019. Kaupungin taseessa on kuitenkin kumulatiivista ylijäämää vielä noin 2,8 miljoonaa euroa, millä saamme osin paikattua tulevaa alijäämää.

Olemme tilanteessa, jossa tulevaisuutta on puntaroitava tarkoin.

Mänttä-Vilppulan kaupungin johtoryhmä työstää parhaillaan asiaa ja miettii ratkaisuja tulevaisuuteen. Vuoden 2019 alijäämää pyritään minimoimaan muun muassa hankintakiellon avulla. Lisäksi kaikkiin rekrytointeihin edellytetään täyttölupa kaupunginhallitukselta kaupungin täyttölupamenettelyn mukaisesti. Molemmat toimenpiteet ovat voimassa vuoden loppuun asti.

Vaikka näkymät ovat hankalat, ja edessä on paljon haasteita, emme missään tapauksessa kuitenkaan vaivu epätoivoon. Päinvastoin, kaupungissamme on paljon potentiaalia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Olemme mukana monissa tulevaisuuden kannalta kiinnostavissa hankkeissa. kulttuuripääkaupunkihanke yhdessä Tampereen ja muiden Pirkanmaan kuntien kanssa on jo nyt tuottanut monimuotoista yhteistyötä kuntien sekä kulttuuripalveluja tuottavien yhdistysten ja yritysten kesken. Myös Lakeside Airpark Finland -hankkeen valmistelutyö on hyvällä mallilla. Joulukuulla starttaava junapilottihanke tuo puolestaan Vilppulaan asukkaiden, työmatkalaisten ja matkailijoiden kannalta merkittäviä lisävuoroja.

Tulevaan vuoteen haluan valaa vahvaa uskoa ja suunnanmuutosta parempaan.

Organisaatiouudistuksen ydintarkoituksena on järjestellä toimintoja entistä paremmaksi ja tehokkaammaksi niin toiminnoiltaan kuin kustannuksiltaan. On tärkeää, että koko henkilöstö osallistuu marraskuussa järjestettävään yhteiseen tilaisuuteen, jossa käymme läpi tulevaa uudistusta. Käsittelemme myös organisaation muutosvalmiuksia sekä henkilöstön työssäjaksamista. Ulkopuoliseksi puhujavieraaksi saamme työhyvinvointivalmentaja, tekniikan tohtori Susanna Rahkamon. Häneltä voimme varmasti ammentaa hyödyllisiä eväitä uusiin haasteisiin.

Meidän on erittäin tärkeää puhaltaa nyt yhteen hiileen. Haluan myös haastaa koko henkilöstön mukaan suunnittelemaan tilanteeseen sopivia kehitysideoita ja toimivampia sekä taloudellisesti kestävämpiä ratkaisuja. Näihin haasteisiin vastaamiseen tarvitsemme nyt koko kaupunkiorganisaation osallistumista!

Markus Auvinen
kaupunginjohtaja

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
35800 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555