Kotisivulle

Ruoka ja ravitsemus

Maukas ja terveellinen ruokavalio on hyvän mielen ja virkistyksen lähde sekä terveyden perusta. Arkiset valinnat ratkaisevat, saammeko ravinnosta tarvitsemamme terveyttä ylläpitävät ja suojaavat aineet.


Kansalliset ravitsemussuositukset

Terveyttä edistävät ruokavalion linjaukset löytyvät tutkimustiedon pohjalta laadituista suomalaisista ravitsemussuosituksista. Ravinnontarpeesi riippuu iästä, sukupuolesta, kehon koosta, liikunnan määrästä ja laadusta. Väestön ravitsemussuosituksissa tällaiset erot on otettu huomioon.

Lautasmalli                                             Ruokakolmio

Ruokaviraston sivuilta löydät ikääntyneille ohjausta ravitsemuksesta sekä liikunnasta.

 

Palveluohjaus

Älä pelkää pyytää tarvittaessa apua. Uusien taitojen ja tottumuksien opettelu vaatii oman aikansa, siksi ammattitaitoinen ohjaus ja tuki ovat olennainen osa ravitsemushoitoa. Kanssasi voidaan laatia sairauden hoitoa tukemaan räätälöity ravitsemussuunnitelma. Hoidon toteutumisen avainhenkilö olet sinä itse.

Avun pyytämisen voit aloittaa palveluohjauksesta, josta sinulle neuvotaan oikea ammattilainen juuri sinun tarpeita ajatellen.  Mäntävuoren terveys tarjoaa ravitsemusterapeutin palveluja.  Ravitsemusterapeutti antaa yksilö- ja ryhmäohjausta sekä järjestää erilaisia luentoja ravitsemukseen liittyen.

 

Justiina Ateriapalvelut

Justiina Ateriapalvelut Oy valmistaa aterioita Mänttä-Vilppulan kaupungin ja Juupajoen kunnan ikäihmisille, Mäntänvuoren Terveyden asiakkaille ja henkilöstöruokailuun sekä muille sopimusasiakkaille. Ruokalistat on laadittu ikääntyneiden ruokasuositusten mukaan. Tarkempia tietoja ajankohtaisista ruokalistoista ja Justiina Ateriapalveluiden toiminnasta oheisesta linkistä.

Justiina
 
Ravitsemus vaikuttaa kehon ja mielen hyvinvointiin.  Mietityttääkö sinua jokin ruokavaliossasi tai syömisessäsi? Hyvinvointialueen sivustolle on koottu tietoa ja itsehoito-ohjelmia ravitsemuksesta.

 

 

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
35800 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555