Kotisivulle

Liikkumisen iloa

Säännöllinen liikkuminen on hyvä tapa parantaa toimintakykyä ja terveyttä. Merkittäviä terveysvaikutuksia saadaan aikaan säännöllisellä reippaalla liikunnalla, arkiliikunnalla ja muulla fyysisellä aktiivisuudella sekä perinteisellä kuntoliikunnalla. Arki- ja hyötyliikuntaa voit toteuttaa pieninä palasina niin vapaa-ajalla kuin töissäkin.

Helppoon omaehtoiseen liikkumiseen pääsee kiinni vaikkapa ulkoliikuntakohteissamme ja reiteillä, lähiliikuntapaikoilla tai uimahallilla.

 

Terveysliikuntasuositukset

UKK Instituutti on luonut terveysliikuntasuositukset, jotka ohjaavat oikeanlaiseen liikuntaan ja riittävällä määrällä. Kuvaa klikkaamalla pääset UKK instituutin sivuille.


Liikkumistottumusten arviointi

Liikkumisen suosituksen verkkosovelluksella (UKK-instituutti) arvioit nykyisiä liikkumistottumuksiasi ja vertaat niitä liikkumisen suosituksiin. Liikutko tarpeeksi, nukutko riittävästi, kuinka aktiivista arkesi on?

Liikkumisen iloa koko perheelle

Liikkuva perhe on osa valtakunnallisia Liikkuvat kokonaisuutta, jotka tukevat hallitusohjelman tavoitteita liikunnallisen kokonaisaktiivisuuden lisäämiseksi kaikissa ikä- ja väestöryhmissä. Liikkuva perhe -ohjelma on käynnistynyt vuonna 2020 ja sitä koordinoi Suomen Latu ry.  Liikkuva perhe sivustolta löydät paljon liikunnallista iloa ja ideaa!

Ikääntyminen ja liikunta

Ikäihmisten liikuntasuosituksessa painotetaan 18–64-vuotiaiden suosituksia enemmän lihasvoimaa ja tasapainoa, joilla on vaikutusta erityisesti arjessa selviytymiseen, liikkumiskykyyn sekä esimerkiksi kaatumisten ehkäisyyn. Suositus korostaa liikkumisen monipuolisuutta. Tavoitteena on toimintakykyä ylläpitävä tai parantava liikkuminen.  Liikunta on keskeisessä roolissa kaatumisten ehkäisyssä.  Kaatumisen ehkäisyyn on olemassa arjen keinoja.

Kaupungin liikuntapalvelut

Liikuntapalveluiden keskeisin tehtävä on luoda edellytyksiä kaupungin asukkaiden liikunnalle järjestämällä liikuntapalveluja sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa eri kohderyhmät huomioiden. Kaupunki tukee seura- ja kansalaistoimintaa sekä ylläpitää liikuntapaikkoja. Liikunta on kaupungin peruspalvelu ja tärkeä osa kaupunkilaisten hyvinvointia. Kaupungin tehtävänä on turvata liikuntapalveluiden mahdollisimman tasa-arvoinen saatavuus kaikille kaupunkilaisille.

Kotijumppa

Liikuntapaikat (ulko- ja sisäliikunnan kohteet, kuntosalit sekä muut palvelukohteet)

Uimahalli (mm. ohjatut vesijumpat maanantaisin)

Ladut ja reitit

Urheiluseurat

Taidekaupunki liikkuu (somekanava) 

Pirkanmaan hyvinvointialueen  liikuntatarjottimeen pääset tästä.  Liikunnan lisääminen sekä paikallaanolon vähentäminen auttavat jaksamaan ja voimaan paremmin.

Tutustu myös kansalaisopistomme Autere-opiston monipuolisiin ohjattuihin liikuntakursseihin

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
35800 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555