Kotisivulle

Hyvinvointia kulttuurista

Taide, kulttuuri ja luovuutta edistävä toiminta vahvistavat hyvinvointia ja terveyttä. Kulttuuri kuuluu kaikille ja sen kokeminen ja tekeminen tekee lähtökohtaisesti hyvää. Oikeus osallistua taiteisiin ja kulttuuriin, kehittää itseään ja yhteisöään niiden avulla sekä mahdollisuus ilmaista itseään vapaasti ovat ihmisen kulttuurisia perusoikeuksia.

Mänttä-Vilppulan kulttuuritoimijat tarjoavat näkemistä ja kokemista jokaiselle. Kaupungin kulttuuripalveluilla ja järjestötoiminnalla on kasvava merkitys hyvinvoinnin edistäjänä sekä paikallisen identiteetin ja yhteisöllisyyden rakentajana.

 

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

Kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut tukee ja kehittää alueen kulttuuritoimintaa. Kaupungin kirjastoissa, opistoissa, nuorisotiloissa, tapahtumissa ja festivaaleilla voit löytää itsesi yllättävien elämysten ja ystävyyksien ääreltä.

Kirjastoista voit lainata kirjoja, musiikkia ja elokuvia sekä osallistua kirjaston eri tapahtumiin ja näyttelyihin. Kirjastoissa on myös lisäpalveluja ikäihmisille ja erityisryhmille (mm. digiopastus ja kotipalvelu). Ks. lisätietoa kirjaston kotipalvelusta.

Autere-opisto (kansalaisopisto) tarjoaa monipuolisen kattauksen eri harrastuskursseja kaiken ikäisille (mm. taidetta, käden taitoja, kieliä, tietotekniikkaa, teatteria, musiikkia, tanssia ja liikuntaa). Opiston tarjoamat yleisöluennot ovat maksuttomia. Opiston kurssioppaasta löydät myös tuettuja kursseja ikä-ihmisille, maahanmuuttajille ja työttömille. Ks. opiston kurssitarjonta ja ilmoittautumistiedot.

Merikanto-opisto (musiikkiopisto) on seutukunnallinen taideoppilaitos, joka antaa musiikin ja tanssin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta kuuden kunnan alueella. Uusien oppilaiden hakuaika huhti-toukokuussa. 

Nuorisotilat ovat matalan kynnyksen kokoontumis- ja tapahtumapaikkoja nuorille arki-iltaisin. Nuoriso-ohjaajamme auttavat ja opastavat nuoria kaikissa elämän käänteissä nuorisotiloillamme Mäntässä (Kirkkis), Vilppulassa (Palis) ja Kolhossa sekä kouluilla koulunuoriso-ohjauksessa.

Jokaisella pirkanmaalaisella on oikeus kulttuurin luomaan hyvinvointiin. Hyvinvointialueen sivuilta pääset tutustumaan koko Pirkanmaan kulttuuritarjottimeen.

Lähde mukaan järjestöjen toimintaan 

Kaupungissamme toimii lukuisa joukko kulttuuri- ja järjestötoimijoita eri harrastusten ja tapahtumien parissa. Lähde mukaan toimintaan ja etsi itseäsi kiinnostava järjestö. Katso kulttuurijärjestöjen yhteystiedot.

Vieraile museoilla ja tapahtumissa

Serlachius-museot ovat avoinna läpi vuoden. Museo tarjoaa vapaan sisäänpääsyn alle 18-vuotiaille, työttömille, varusmiehille, sotaveteraaneille ja henkilökohtaisille avustajille. 

Kaupungin tapahtumakalenteri kokoaa yhteen kaikki tapahtumat. Seuraa tapahtumien ajankohtaisviestintää myös kaupungin somessa. Taide- ja kulttuurikohteista löydät lisätietoja myös matkailun visittaidekaupunki-sivustolta.

 

Tervetuloa kulttuurihyvinvointia edistävään Lämpiöön sekä Vahvikkeen sivuille!

Lämpiö on senioreiden kohtaamispaikka verkossa.  Sieltä löydät muun muassa musiikkia, digimuseon ja jumppaohjeita. Voit katsoa ilmaiseksi ja ilman kirjautumista suoria lähetyksiä ja tallenteita. Lämpiöön pääset tästä:  kulttuurihyvinvointia Lämpiöstä

Vahvike.fi on avoin aineistopankki iäkkäiden ihmisten hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Sieltä löytyy monipuolisia sisältöjä ryhmätoimintaan ja mielekkääseen arkeen.

Perheille 

Harrastakotona.fi on lapsille ja nuorille suunnattu sivusto, josta löytyy perheille paljon ohjeita ja ideoita taiteen kokemiseen, kokeilemiseen ja harrastamiseen kotona, vapaa-ajalla tai osana opetusta.

 

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
35800 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555