Kotisivulle

Vuokraa koti Taidekaupungissa

Koskelantalot on Mänttä-Vilppulan kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on omistuksessaan vähän yli 500 vuokra-asuntoa. Suurin osa asunnoista on keskustan tuntumassa Mäntässä ja Vilppulassa.

 

Kun etsit vuokra-asuntoa taidekaupungista
selvität parhaiten kaupungin asuntotilanteen ottamalla yhteyttä Koskelantalojen asuntotoimistoon kaupungintalolla. Toimisto palvelee asiakkaita ajanvarauksella maanantaista perjantaihin, klo 9-12 ja 13-15.  Ajan voi varata soittamalla puhelinnumeroon 044 776 4083 tai sähköpostitse. Sähköpostia ja Tampuuriin tehtyjä sähköisiä asuntohakemuksia voi  toimittaa milloin itselle parhaiten sopii.  

Vuokravakuus ja vuokrasopimuksen allekirjoittaminen
Ennen kuin vuokrasopimus voidaan allekirjoittaa, on asiakkaan tehtävä vuokravakuustalletus, jonka voi tehdä haluamaansa pankkiin. Talletettavan summan suuruus ja ohjeet talletuksen tekemisestä ovat vuokrauspäätöksessä, joka on hyvä ottaa mukaan vakuustalletusta tehtäessä. Kun pankilta saatu talletustodistus on toimitettu asuntotoimistoon, voidaan tehdä vuokrasopimus. Sähkösopimus on syytä tehdä heti, kun vuokrasopimuksen alkamispävä on tiedossa, eikä muuttoilmoitusta ja kotivakuutustakaan pidä unohtaa. Koskelantalojen kiinteistövakuutus ei kata asukkaan koti-irtaimistolle mahdollisesti sattuvia vahinkoja, joten voimassa oleva kotivakuutus on myös asukkaan edun mukaista. Tämän jälkeen on vielä tehtävä asunnon muuttotarkastus, jonka jälkeen uuteen kotiin voi muuttaa.

Asunnon tulo- ja lähtötarkastus
Vuokravakuuteen liittyen huoneiston kunto tarkastetaan yhdessä asukkaan kanssa sekä asuntoon muutettaessa että muutettaessa sieltä pois. Ennen muuttoa tehtävän tarkastuksen ajankohta on sovittava ajoissa kiinteistösihteerin kanssa. Asuntoon muutettaessa tarkastuspöytäkirja on täytettävä huolellisesti kaikilta osin, sillä siihen kirjattujen tietojen merkitys korostuu pois muutettaessa. Pois muuton yhteydessä tehdään uusi pöytäkirja, jota verrataan sisäänmuuttopöytäkirjaan. Vertailun avulla ratkaistaan asumisaikana huoneistoon mahdollisesti tulleiden vaurioiden korvausvelvollisuus. Jos lähtöpöytäkirjaan tulee merkintöjä asukkaan aiheuttamista vaurioista, joita sisäänmuuttopöytäkirjassa ei ole, joutuu asukas ne korvaamaan, jollei pysty osoittamaan niitä  edellisen asukkaan aiheuttamiksi. Jos asukkaan asumisaikaisten laiminlyöntien vuoksi huoneistossa joudutaan teettämään korjauksia tai siivousta, toimenpiteet laskutetaan pois muuttaneelta asukkaalta. Vuokravakuutta ei palauteta ennen kuin lähtötarkastus on tehty ja kaikki avaimet palautettu asuntotoimistoon.

Vuokrasuhteen irtisanominen
Asunnon voi irtisanoa sähköisellä irtisanomislomakkeella. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on aina yksi kokonainen kalenterikuukausi (30 tai 31 päivää). Vuokra on maksettava myös irtisanomisajalta. Irtisanomisaika lasketaan irtisanomiskuukauden viimeisestä päivästä; esim. jos asunto sanotaan irti 15. kesäkuuta, asukkaan vuokranmaksuvastuu loppuu 31. heinäkuuta. Irtisanomisilmoituksen voi tulostaa oheisesta linkistä ja se palautetaan täytettynä ja allekirjoitettuna asuntotoimistoon viimeistään kalenterikuukausi ennen suunniteltua muuttopäivää, eli viimeistä vuokranmaksupäivää. Irtisanomisen voi tehdä aikaisemminkin, jos lähtöpäivä on varmistunut. Irtisanomisilmoituksen liitteenä on asiakaslaskutushinnasto. Asukas voi käyttää hinnastoa muistilistana tarkistaessaan, onko hoitanut ennen pois muuttoa kaikki tarpeelliset toimenpiteet. Asunto on jätettävä siivottuna sellaiseen kuntoon, että seuraava asukas voi sinne ilman siivousta muuttaa.

Avainten palautus
Avaimet on palautettava asuntotoimistoon viimeistä vuokranmaksupäivää seuraavana päivänä. Avaimia ei saa luovuttaa asunnontarkastajalle tai huoltomiehelle, eikä niitä saa jättää huoneistoon. Vuokravakuutta ei palauteta ennen kuin kaikki vuokralaisen hallussa olleet avaimet on palautettu asuntotoimistoon puh 044 776 4083.

Vuokravakuuden palautus
Vuokravakuus palautetaan kahden kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä, jos huoneisto on siivottu, lähtötarkastus hoidettu asianmukaisesti, ja kaikki asukkaan hallussa olevat avaimet palautettu asuntotoimistoon. Ennen vakuuden palauttamista tarkistetaan vielä kaiken edellä mainitun lisäksi, että myöskään vuokrarästejä ei ole. Vakuutta ei saa käyttää viimeisen vuokran maksamiseen. Vakuuden palautus voi viipyä yli ilmoitetun palautusajan, jos asuntoa joudutaan korjaamaan asukkaan laskuun, ja vuokravakuudesta on perittävää.

Sähköinen virkaposti lähetetään osoitteeseen koskelantalot(at)taidekaupunki.fi, ja henkilökohtaiset viestit osoitteella etunimi.sukunimi(at)taidekaupunki.fi. Henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen lähetetty viesti on vain ko. henkilön luettavissa, eikä siirry automaattisesti toiseen osoitteeseen työntekijän poissaollessa.

 

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555