Kotisivulle

Opiskelija-asunnot

Tervetuloa opiskelemaan Mänttä-Vilppulaan, vajaan 10 000 asukkaan vireään taide- ja opiskelukaupunkiin. Kaikille opiskelupaikan saaneille pystytään järjestämään asunto.

 

Opiskelijoilla on mahdollisuus hakea asuntoa Koulukeskuksen vieressä olevasta opiskelijatalo Valkamasta, jossa asunnot ovat osittain kalustettuja. 

Lukion lääketieteelliselle linjalle tulevat opiskelijat hakevat asuntoa Koskelantalot Oy:n asuntotoimistosta, puh.  044 776 4083. Asuntoa haetaan oheisella sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat voivat hakea myös Koskelantalojen tavallisia vuokra-asuntoja. Tavalliset vuokra-asunnot ovat täysin kalustamattomia ja asuntoon voi muuttaa heti, kun vuokravakuus on hoidettu ja vuokrasopimus on allekirjoitettu. Pienistä asunnoista on pula, joten opiskelijalle useimmiten tarjotaan kolmiosta puolikasta. Asuntoa kannattaa kysellä asuntotoimistosta heti, kun opiskelupaikka on varmistunut. Yhteisen kolmion hakemisesta kaverin kanssa voi myös sopia asuntotoimistossa etukäteen. Molemmat jättävät silloin oman sähköisen asuntohakemuksen samaan osoitteeseen, ja kummallekin opiskelijalle tehdään kolmioon oma vuokrasopimus, jossa vuokra on puolitettu. Alaikäisen asukkaan vuokrasopimus Koskelantalojen asuntoon solmitaan aina huoltajan nimiin.

Mäntän Seudun Koulutuskeskuksessa opiskelun aloittavat opiskelijat voivat tiedustella Valkaman asuntoa koulutuskeskuksen toimistosta, puh. (03) 474 0200.

Monipuolisen harrastamisen kaupunki

Mänttä-Vilppulassa asuessaan opiskelijat voivat harrastaa monipuolisesti opiskelijahinnoilla. Paikkakunnalla on uimahalli, jäähalli sekä liikunta- ja kuntosaleja. Kaupungin omistamista liikuntasaleista ja jäähallista voi varata ilmaisia päivävuoroja esittämällä opiskelijakortin.

Jäähallin vieressä voi pelata nyt myös frisbeegolfia kuusiväyläisellä radalla, joka on kaikkien käytössä ilmaiseksi. Rata on sopiva aloittelijoille, mutta metsäosuudet tarjoavat haasteita myös kokeneimmillekin heittäjille

Taidekaupunki tarjoaa myös monenlaista mielenkiintoista taiteeseen, kulttuuriin, musiikkiin ja teatteritoimintaan liittyen. Tutustu ja kysy lisää.

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555