Kotisivulle

Asuntotoimisto

Koskelantalojen asuntotoimisto sijaitsee usean toimijan yhteisessä Taidekaupungin Asiointipisteessä osoitteessa Hallituskatu 23, Mänttä. Saman katon alta saa myös Kelan, Veron, maistraatin, TE-keskuksen ja kaupungin matkailuinfon palvelut. Asuntotoimisto ottaa koronaepidemian vuoksi asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella. Toimisto on kokonaan suljettu kesäperjantait. Asuntoasioita voi hoitaa myös puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

_____________________________________________________

KORONAEPIDEMIASTA JOHTUVAT MUUTOKSET KOSKELANTALOJEN TOIMINTAAN 1.6.2020 ALKAEN
Muutokset voimassa toistaiseksi

Asunnonhaku
Taidekaupungin asiointipisteellä oleva asuntotoimisto palvelee asiakkaita 1.6.2020 alkaen ajanvarauksella maanantaista torstaihin, klo 9-12 ja 13-15. Kesäperjantaisin toimisto on kokonaan suljettu 15.8.2020 asti. Käyntiajan toimistoon voi varata soittamalla puhelinnumeroon 044 776 4083.  Sähköpostia tai  sähköisen asuntohakemuksen voi toimistoon toimittaa milloin itselle parhaiten sopii. Toimistossa asioimisessa noudatetaan edelleen ohjeita käsihygieniasta, etäisyyksistä ja yleisestä varovaisuudesta.

Koskelantalojen asunnossa jo asuvien asunnonvaihtohakemuksista käsitellään edelleen vain ne, joissa vaihtamiselle on välitön, pakottava tarve. 

Vuokratalojen asukkaat pääsevät saunomaan varatuilla saunavuoroillaan 1.6.2020 alkaen. Saunomisessa pätevät samat puhtaus- ja varovaisuusvaatimukset kuin muussakin korona-ajan kanssakäymisessä. Saunaan saa mennä vain terveenä ja vain oman perheen kesken. Oman vuoron päätteeksi on huolehdittava, että saunatilat ovat siistit seuraavaa saunojaa varten. Lenkkisaunoja ja yhteissaunoja ei edelleenkään lämmitetä toistaiseksi. Saunamaksut maksetaan kuukausivuokran yhteydessä normaalisti 1.6.2020 alkaen. Jos joku ei edelleenkään halua saunoa, on saunavuoro peruutettava ja varattava mahdollisesti myöhemmin uudestaan.  Vuokrataloissa olevat kerhohuoneet pysyvät edelleen pois käytöstä toistaiseksi.

Vuokratalojen kuivaushuoneet ja pesutuvat ovat asukkaiden käytössä toistaiseksi. Tiloihin saa mennä vain yksi henkilö kerrallaan. Pesukoneesta ja pyykkituvasta on jokaisen käyttäjän siivottava jälkensä huolellisesti.  Pesutupaan mennessä ja sieltä pois lähtiessä myös ovenkahvat on hyvä pyyhkäistä kostealla rätillä. Noudattamalla ehdotonta siisteyttä pyykkitupa voidaan pitää asukkaiden käytössä myös tartunta-aikana.

Kiinteistönhoito
Asuttujen asuntojen kunnossapitotoimista suoritetaan vain akuutit asumisturvallisuuteen ja terveellisyyteen liittyvät tehtävät. Koskelantalojen kiinteistönhoidosta vastaavan Lassila&Tikanojan työntekijät käyttävät huoneistokäynneillä suojavarustusta asukkaiden ja työntekijöiden suojaamiseksi tartunnalta. 

Asuntojen ennakkotarkastuksia, näyttöjä ja muuttotarkastuksia tehdään 1.6.2020 alkaen vain yhden asiakkaan läsnä ollessa. Edellytyksenä on, että henkilö on terve. Myös WhatsApp-näyttöjä tehdään edelleen asiakkaan halutessa.

Vuokranmaksu
Asunnon vuokra on maksettava myös poikkeusolojen aikana. Vuokranmaksuvaikeuksissa  asukkaiden tulee ensisijaisesti hakea asumistukea ja toimeentulotukea sekä pyrkiä sopimaan maksuaikatauluissa joustamisesta. Neuvoja saa myös oikeusaputoimistosta velkaneuvojalta, tai puhelimitse Takuu Säätiön maksuttomalta velkalinjalta.

Jos Koskelantalojen vuokralainen joutuu koronaepidemian vuoksi lomautetuksi tai irtisanotuksi, toivomme että asukkaat ovat oma-aloitteisesti yhteydessä Kelaan ja asuntotoimistoon jo ennen kuin maksuvaikeudet alkavat ja vuokranmaksu on myöhässä. Ensimmäiseksi tulee selvittää mahdollisuudet hakea asumistukea ja mahdollisesti myös toimeentulotukea Kelalta.  Voimme vuokranantajana sopia vuokralaisen kanssa maksusuunnitelman tekemisestä vuokran maksamiseksi pitemmän ajan kuluessa. Maksusuunnitelman teon ehtona on, että asukkaalla on esittää kirjallinen todistus lomautuksesta tai irtisanomisesta, tai muusta koronaepidemian aiheuttamasta syystä maksuvaikeuksiin. Häätöprosessia ei käynnistetä, jos asukas pystyy osoittamaan maksuhäiriöiden aiheutuvan koronaepidemian aiheuttamista maksuvaikeuksista. Ehdoton edellytys on, että asukas on ollut yhteydessä asuntotoimistoon maksusuunnitelman tekemiseksi.

 

____________________________________________

Koskelantalojen asuntotoimisto sijaitsee Taidekaupungin Asioitipisteessä Hallituskadulla. Toimistossa hoidetaan kaikki yhtiön omistamien asuntojen vuokraamiseen,vuokranmaksuun ja asumiseen liittyvä asiakaspalvelu.  Asuntohakemukset toimitetaan toimistoon sähköisinä. 

Asuntotoimisto on avoinna maantaista torstaihin klo 9.00 - 12.00 ja 13.00 - 15.00, perjantaisin suljettu 15.8.2020 asti. Muuna aikana sopimuksen mukaan. Toimiston puhelinnumero on 044 776 4083.

Koskelantalojen hallinnon toimipiste on kaupungintalolla, toimitusjohtajan ja teknisen isännöitsijän tavoittaa kaupungintalon kolmannesta kerroksesta, osoitteesta Seppälän puistotie 15, Mänttä.

 

Kaupunkipalvelut

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555