Kotisivulle

Tietoa Ukrainan tilanteesta yrityksille

Olemme keränneet alle yrityksille hyödyllisiä linkkejä erilaisten toimijoiden ja tahojen sivuille, joilta saat tarkempaa tietoa Ukrainan tilanteesta, sen vaikutuksista sekä Ukrainasta paenneen tai ulkomaalaisen työntekijän palkkaamisesta.

TE-palvelut

TE-palvelut (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) ovat koonneet sivuilleen pitkän listan linkkejä, joista saat tietoa työvoiman maahanmuuttoon ja kotouttamiseen sekä suomalaisten yritysten kansainvälistymiseen ja vientiin liittyvistä asioista.

Tilannetietoa yrityksille

Suomen Yrittäjien sivuilta (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) löydät erilaisia tiedotteita ja tietoiskutallenteita Ukrainan tilanteeseen ja sen vaikutuksiin liittyen.

Myös Business Finland (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) on koonnut sivuilleen Ukrainan ja Venäjän tilannetietoa yrityksille.

Ulkomaalaisen työntekijän palkkaaminen

Ukrainasta paennut voi aloittaa työnteon heti tilapäistä suojelua haettuaan. Listätietoja saat Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta. Linkki aukeaa uudessa välilehdessä.

Elinkeinoelämän keskusliitto on käynnistänyt Työstä turvaa -hankkeen, jonka avulla pyritään työllistämään 200-400 ukrainalaista ja muita turvapaikanhakijoita. Linkki aukeaa uudessa välilehdessä

International House Tampere (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) auttaa yrityksiä löytämään sopivia kansainvälisiä työntekijöitä sekä Suomesta että ulkomailta. He neuvovat myös kansainvälisessä rekrytoinnissa.

Palkkaus.fi -sivustolta (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) saat isätietoja ulkomaalaisen työntekijän palkkaamisesta. Sivuilla kerrotaan mm. palkanmaksusta, verotuksesta ja velvoitteista.

Maahanmuuttoviraston sivuilta (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) löytyy yleistä tietoa työskentelystä Suomessa. Sivuilta löytyy lisäksi tietoa siitä, jos ukrainalainen haluaa tehdä kausitöitä. Linkki aukeaa uudessa välilehdessä.

Usein kysyttyjä sodan vaikutuksista

Sisäministeriön sivuille (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen Ukrainassa käytävän sodan seurauksiin.

Kauppakamari (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) kerää sivuilleen ajantasaista tietoa Venäjä-pakotteista ja miten nämä vaikuttavat yritysten vientiin ja toimintaan. 

Elinkeinot

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555