Kotisivulle

Ostamalla yrittäjäksi?

Aina ei tarvitse perustaa uutta yritystä, sillä voit ostaa jo toimivan yrityksen tai sen liiketoiminnan. Yritystoiminnan voi käynnistää heti, sillä monta asiaa on valmiina ja kehityssuunnitelmien tekeminen on helpompaa olemassa olevan pohjalle. On kuitenkin muistettava, että ostamiseen sisältyy aina riskejä.

Miksi ostaa valmis yritys tai liiketoiminta?

Valmiin yritystoiminnan ostaminen voi olla houkuttelevaa, sillä yrityksen mukana tulee yleensä valmis asiakaskunta, työntekijät sekä koneet ja laitteet. Valmista yritystä pääsee heti hyödyntämään ja kehittämään. Toimivan yrityksen ostamista kannattaa harkita, mikäli olemassa olevan yrityksen jatkaminen on riskittömämpää kuin uuden perustaminen. 

Yrityskaupan vaihtoehdot

Yrityksen voi ostaa joko kokonaan tai vain osan siitä. Mahdollista on myös pelkän liiketoiminnan tai liiketoiminnan osan ostaminen.

Mistä löytää sopiva yritys tai liiketoiminta?

Kun olet miettinyt, minkälainen yritystoiminta sopii sinulle ja olet määritellyt kriteerit ostettavalle yritykselle, voit alkaa etsimään tavoitteitasi vastaavaa yritystä. Kaikki myynnissä olevat yritykset eivät kuitenkaan ole julkisesti tai aktiivisesti myynnissä. Ota yhteyttä, niin autamme sinua sopivan yrityksen löytämisessä.

Yrityskaupan riskit

Kuten uuden yrityksen perustamiseen, myös yrityksen ostamiseen liittyy omat riskinsä. Yrityksen tai liiketoiminnan ostaminen vaatii huolellista valmistautumista ja perusteellista tutustumista ostokohteeseen. Kannattaa pohtia tarkkaan, millaista yritystä on etsimässä ja mitkä ovat omat tavoitteet yritystoiminnan suhteen. Mieti onko yrityksen liiketoiminnalla tulevaisuutta, onko myytävä kokonaisuus oikea tarpeisiisi, mitkä ovat tuotevastuut ja riskit ja mikä on yrityksen arvo. 

Lisätietoja saat seuraavilta sivuilta (linkit aukeavat uudessa välilehdessä):

 

Elinkeinot

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555