Kotisivulle

Korona-apu pk-yrityksille (6-250 työsuhteessa olevaa työntekijää)

Koronatilanne vaikuttaa suuresti yrittäjiin. Olemme keränneet alle pk-yrityksille hyödyllistä tietoa ja linkkejä palveluihin, joita on tarjolla poikkeustilanteen vuoksi.

Sivu päivitetty 17.12.2021.

Ota yhteyttä henkilöstöömme, jos tarvitset neuvontaa. Linkki avautuu uudessa välilehdessä. MW-Kehitys Oy:n yritysneuvontapalvelut ja muut palvelut toimivat normaalisti. Suosittelemme kuitenkin varaaman ajan etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse.

Ilmoita korona-poikkeusolon aikaisista palveluista ja toiminnasta
Mänttä-Vilppulan kaupunki kokoaa poikkeusolojen palveluita verkkosivuilleen. Ilmoita korona-poikkeusolon aikaisista palveluista ja toiminnasta täällä. Linkki aukeaa uudessa välilehdessä. Muistathan myös päivittää tiedot omille kotisivuillesi ja somekanaviin sekä mahdollisesti ilmoittaa niistä Googlellekin. 

Mistä pk-yritys voi hakea rahoitusta koronavirustilanteessa?
Kriisirahoitusinfojen webinaarisarja
Hyödylliset linkit
Talousapu-neuvontapalvelu
ELY-keskuksen yritysten kehittämispalvelut
Seurakunnan keskusteluapu kriisitilanteessa
 

Mistä pk-yritys voi hakea rahoitusta koronavirustilanteessa?

 1. Valtiokonttorin kustannustuki - viidennes hakukierros aukeaa 21.12.2021 

  Kustannustuesta järjestetään viides hakukierros, joka on suunnattu ennen kaikkea majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-alojen yrityksille. 

  Viidennen hakukierroksen tuki korvaa kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet julkisoikeudellisista, koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista. Tukea voidaan myöntää harkinnanvaraisesti myös muiden toimialojen yritykset, joihin on kohdistunut julkisoikeudellinen pandemian hallintaan liittyvä rajoitus joko suoraan tai asiakaskuntaan. Pelkkää viranomaisen suositusta ei pidettä rajoituksena. 

  Kustannustuen viides hakukierros aukeaa 21.12.2021 klo 9.00 ja se päättyy 18.2.2022. Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.6.-30.9.2021. 

  Tukea myöntää edelleen Valtionkonttori. Lisätietoja ja ohjeet tuen hakemiseen päivitetään Valtiokonttorin sivuille hakuajan lähestyessä. Linkki aukeaa uudessa välilehdessä.
   

 2. Finnvera
  Finnvera
   takaa maksimissaan 80 % yrityksen oman pankin myöntämän luoton määrästä. Linkki aukeaa uudessa ikkunassa. Lisäksi Finnvera tarjoaa aloittaville yrityksille alkutakausta ja yli kolme vuotta toimineille yrityksille pk-takausta. Linkit avautuvat uudessa välilehdessä. 
 3. Suomen Teollisuussijoitus Oy
  Valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy (Tesi) käynnistää 14.4.2020 uuden rahoitusohjelman (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) yrityksille, joiden liikevaihto on vähintään 10 miljoona euroa, joiden liiketoimonta on ollut kannattava ennen kriisiä ja joiden henkilöstömäärä on yli 50. Vakautusrahoitusta voi hakea Tesin verkkosivujen kautta tiistaista 14.4.2020 alkaen. Linkki avautuu uudessa välilehdessä.Tarkemmat tiedot ohjelmasta ja rahoituksen hakemisesta julkaistaan Tesin sivuilla samana päivänä. 
 4. Oma pankki
  Ota yhteyttä pankkiisi ja selvitä millaisia vaihtoehtoja heillä on tarjota akuuttiin tilanteeseen.
   
 5. Muut rahoituslähteet
  On hyvä muistaa, että myös koronakriisin aikana käytettävissä ovat kaikki tavalliset rahoituslähteet, kuten rahoitusyhtiöt ja pääomarahoitus. 
   

Kriisirahoitusinfojen webinaarisarja
Business Tampere on järjestänyt yhteistyössä Pirkanmaan kuntien, Pirkanmaan yrittäjien ja Pirkanmaan TE-toimiston kanssa kriisirahoitusinfojen webinaarisarjan. Webinaareissa on käyty läpi poikkeustilanteessa ajankohtaisia rahoitusinstrumentteja, yrityspalveluita sekä ohjeistuksia. Webinaarien tallenteet voit katsoa Business Tampereen YouTube-kanavalta. Linkki avautuu uudessa välilehdessä.
 

Hyödylliset linkit: (linkit avautuvat uudessa välilehdessä)
Suomen Yrittäjät: Kaikki koronasta yrittäjälle

Team Finland: Tietoa yrityksille koronaviruksesta 

ELY-keskus ja Team Finland -verkosto: Apu yrityksille koronatilanteesta johtuvissa vaikeuksissa

Työ- ja elinkeinoministeriön koronavirussivusto

Suomen Uusyrityskeskuksen jatkuvasti päivittyvä Koronatietoa ja palveluja yrittäjille -sivu

Business Tampere, Business Finland, Pirkanmaan ELY-keskus, Finnvera, Tampereen kauppakamari ja Pirkanmaan Yrittäjät:
Kriisirahoitusinfo yrityksille webinaarit 25.3.2020, 08.04.2020
 

Talousapu-neuvontapalvelu
Talousapu-neuvontapalvelusta saa myös ohjeita, miten toimia koronakriisin yritystoiminnalle aiheuttamissa tilanteissa. Talousapu-neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero on 029 502 4880 ja se on avoinna arkisin klo 9.00–16.00.
 

ELY-keskuksen yritysten kehittämispalvelut
Yritysten käytettävissä ovat myös toiminnan arviointiin ja suunnitteluun ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut. Analyysi- ja Konsultointipalvelujen päivähinta on 30 euroa + alv. Lue lisää: Yritysten kehittämispalvelut. Linkki aukeaa uudessa välilehdessä.
 

Seurakunnan keskusteluapu kriisitilanteessa
Seurakunta antaa kriisitilanteissa keskusteluapua yt-uhan alla oleville tai jo lomautuksien alle joutuneille yrittäjille ja työntekijöille. Keskusteluapu on ilmaista ja tarjolla kaikille riippumatta seurakunnan jäsenyydestä. Saila Munukka, työnohjaaja, STOry, vs. kirkkoherra  p. 044 750 3601 

Elinkeinot

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555