Kotisivulle

Korona-apu pk-yrityksille (6-250 työsuhteessa olevaa työntekijää)

Koronatilanne vaikuttaa suuresti yrittäjiin. Olemme keränneet alle pk-yrityksille hyödyllistä tietoa ja linkkejä palveluihin, joita on tarjolla poikkeustilanteen vuoksi.

Alla myös henkilökuntamme yhteystiedot. Ota yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa. Tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostitse. MW-Kehitys Oy:n yritysneuvontapalvelut ja muut palvelut toimivat normaalisti.

Ilmoita korona-poikkeusolon aikaisista palveluista ja toiminnasta
Mänttä-Vilppulan kaupunki kokoaa poikkeusolojen palveluita verkkosivuilleen. Ilmoita korona-poikkeusolon aikaisista palveluista ja toiminnasta täällä. Muistathan myös päivittää tiedot omille kotisivuillesi ja somekanaviin sekä mahdollisesti ilmoittaa niistä Googlellekin. 

Mistä pk-yritys voi hakea rahoitusta koronavirustilanteessa?
Pirkanmaan kriisiapuneuvontapuhelin
Kriisirahoitusinfojen webinaarisarja
Hyödylliset linkit
Talousapu-neuvontapalvelu
ELY-keskuksen yritysten kehittämispalvelut
Seurakunnan keskusteluapu kriisitilanteessa
 

Mistä pk-yritys voi hakea rahoitusta koronavirustilanteessa?

 1. Valtiokonttorin kustannustuki - KUSTANNUSTUEN ENSIMMÄISEN KIERROKSEN HAKU ON PÄÄTTYNYT 31.8.2020
  Kustannustuen toista hakukierrosta valmistellaan. Tuen haku pyritään avaamaan uudestaan loppuvuoden 2020 aikana. Lue lisää Valtiokonttorin sivuilta. Linkki avautuu uudessa ikkunassa. 

  Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästä koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Tuen edellytyksenä on, että sekä yrityksen toimiala että yrityksen liikevaihto ovat laskeneet. Liikevaihdon vertailuajankohta on yrityksen vuoden 2019 maalis-kesäkuun myynnin keskiarvo. 

  Laki tulee voimaan 1.7.2020 ja tukea voi hakea Valtiokonttirosta 7.7.2020 alkaen. Valtiokonttori tiedottaa hausta yrityksille tarkemmin nettisivuillaan. Hakemus tulee tehdä viimeistään 31.8.2020.   

  Lue lisää tuesta ja tuen ehdoista Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta. Valtiokonttorin sivuille on listattu tukeen oikeutetut toimialat. Lisätietoja saat myös usein kysytyistä kysymyksistä.  

 2. Finnvera
  Finnvera
   takaa maksimissaan 80 % yrityksen oman pankin myöntämän luoton määrästä.Lisäksi Finnvera tarjoaa aloittaville yrityksille alkutakausta ja yli kolme vuotta toimineille yrityksille pk-takausta.
   
 3. Suomen Teollisuussijoitus Oy
  Valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy (Tesi) käynnistää 14.4.2020 uuden rahoitusohjelman yrityksille, joiden liikevaihto on vähintään 10 miljoona euroa, joiden liiketoimonta on ollut kannattava ennen kriisiä ja joiden henkilöstömäärä on yli 50. Vakautusrahoitusta voi hakea Tesin verkkosivujen kautta tiistaista 14.4.2020 alkaen. Tarkemmat tiedot ohjelmasta ja rahoituksen hakemisesta julkaistaan Tesin sivuilla samana päivänä. 
   
 4. Oma pankki
  Ota yhteyttä pankkiisi ja selvitä millaisia vaihtoehtoja heillä on tarjota akuuttiin tilanteeseen.
   
 5. Muut rahoituslähteet
  On hyvä muistaa, että myös koronakriisin aikana käytettävissä ovat kaikki tavalliset rahoituslähteet, kuten rahoitusyhtiöt ja pääomarahoitus.
   

Pirkanmaan kriisiapuneuvontapuhelin - KRIISIAPUNEUVONTAPUHELIN ON SULKEUTUNUT 31.10.2020
Pirkanmaan yrittäjät, Tampereen kauppakamari, Pirkanmaan kunnat, Tampereen kaupunkiseudun yrityspalveluyhtiö Ensimetri ja Business Tampere suunnitelivat yhdessä COVID-19 epidemian aiheuttamaan yritysten neuvonnan tarpeeseen yhteistä palvelukokonaisuutta.

Neuvonta sisälsi yhden puhelinnumeron, josta sai yleistä kriisiapuneuvontaa sekä yksinyrittäjätuen neuvontaa.  Kriisiapuneuvontaa tarjosi Pirkanmaan yrittäjät yhdessä yhteistyöverkostonsa kanssa. Yksinyrittäjätuen neuvontaa antoivat Pirkanmaan kunnat.

Neuvontapalvelun numero oli 03 56 56 5040. Neuvontapalvelu palveli arkipäiväisin klo 09.00 - 17.00 lokakuun loppuun saakka. 

Kriisirahoitusinfojen webinaarisarja
Business Tampere on järjestänyt yhteistyössä Pirkanmaan kuntien, Pirkanmaan yrittäjien ja Pirkanmaan TE-toimiston kanssa kriisirahoitusinfojen webinaarisarjan. Webinaareissa on käyty läpi poikkeustilanteessa ajankohtaisia rahoitusinstrumentteja, yrityspalveluita sekä ohjeistuksia. Webinaarien tallenteet voit katsoa Business Tampereen YouTube-kanavalta. Linkki avautuu uudessa ikkunassa.
 

Hyödylliset linkit:
Suomen Yrittäjät: Kaikki koronasta yrittäjälle

Team Finland: Tietoa yrityksille koronaviruksesta 

ELY-keskus ja Team Finland -verkosto: Apu yrityksille koronatilanteesta johtuvissa vaikeuksissa

Työ- ja elinkeinoministeriön koronavirussivusto

Suomen Uusyrityskeskuksen jatkuvasti päivittyvä Koronatietoa ja palveluja yrittäjille -sivu

Business Tampere, Business Finland, Pirkanmaan ELY-keskus, Finnvera, Tampereen kauppakamari ja Pirkanmaan Yrittäjät:
Kriisirahoitusinfo yrityksille webinaarit 25.3.2020, 08.04.2020
 

Talousapu-neuvontapalvelu
Talousapu-neuvontapalvelusta saa myös ohjeita, miten toimia koronakriisin yritystoiminnalle aiheuttamissa tilanteissa. Talousapu-neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero on 029 502 4880 ja se on avoinna arkisin klo 9.00–16.00.
 

ELY-keskuksen yritysten kehittämispalvelut
Yritysten käytettävissä ovat myös toiminnan arviointiin ja suunnitteluun ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut. Analyysi- ja Konsultointipalvelujen päivähinta on 30 euroa + alv. Lue lisää: Yritysten kehittämispalvelut
 

Seurakunnan keskusteluapu kriisitilanteessa
Seurakunta antaa kriisitilanteissa keskusteluapua yt-uhan alla oleville tai jo lomautuksien alle joutuneille yrittäjille ja työntekijöille. Keskusteluapu on ilmaista ja tarjolla kaikille riippumatta seurakunnan jäsenyydestä. Saila Munukka, työnohjaaja, STOry, vs. kirkkoherra  p. 044 750 3601 

Elinkeinot

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555